Huuhkajat kohtaa ensi lauantaina historiallisessa EM-kisojen debyyttiottelussaan Kööpenhaminan Parkenilla Tanskan. Tanska otti tänään samalla stadionilla kenraaliharjoituksessaan 2-0-voiton Bosnia ja Hertsegovinasta, mutta ei säästynyt myöskään huonoilta uutisilta.

Ottelua oli pelattu vajaat 70 minuuttia, kun Tanskan avauskokoonpanossa ollut hyökkääjä Robert Skov loukkaantui. Skovin nilkka taittui ikävästi törmäilyssä bosnialaispelaajan kanssa, ja hänen oli pakko tulla vaihtoon. Jalkaa alettiin hoivata heti vaihtopenkillä.

DBU live

@dbulive
71. Danmark skifter: Joachim Mæhle og Cornelius ind i stedet for Wass og Robert Skov. Håber ikke det vrid han fik i foden er alvorligt.

1-0 | #denbih | #ForDanmark

25-vuotias Bundesliigan Hoffenheimissa pelaava laitahyökkääjä pelasi tänään kymmenennen A-maaottelunsa. Maaleja Skov on tehnyt näissä peleissä viisi. Hän oli Tanskan avauskokoonpanossa muun muassa viime syksyn Nations League -otteluissa Belgiaa, Englantia ja Islantia vastaan, mutta jätti marraskuun maaottelut väliin koronatartunnan vuoksi. Maaliskuun kolmessa MM-karsintaottelussa Skov pelasi yhteensä yhden puoliajan.

Ottelu Tanskan ja Bosnia ja Hertsegovinan välillä meni ajoittain hyvinkin fyysiseksi, ja Tanska saa kiittää onneaan, jos Skov ja muutamat muut tällin saaneet säästyvät pahemmilta loukkaantumisilta. Skovin tilanne on selvästi huolestuttavin. Vaikka kyseessä oli harjoitusottelu, nostettiin ottelussa peräti viisi varoitusta (Tanskalle kaksi, Bosnia ja Hertsegovinalle viisi, joista yksi valmentaja Ivaylo Peteville).

[readmore from=Tanska]

Pelillisesti ottelu oli täydellistä Tanskan hallintaa. Maalintekoyritykset kirjattiin Tanskalle 17-4 ja laukaukset kohti maalia 5-0. Kotijoukkueen avausmaalin puski Christian Eriksenin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta Barcelonan Martin Braithwaite, kun pelattiin 18. minuuttia. Kulmapotkuista syntyi myös toinen maali. Pelattiin 73. minuuttia, kun Parman Andreas Cornelius puski verkkoon Brentfordin Mathias Jensenin antaman kulmapotkun.

Tanskan ja Suomen välinen ottelu EM-kisoissa alkaa ensi lauantaina kello 19 Suomen aikaa.