Interin kapteeni Timo Furuholm nousi äänivyöryllä kaupunginvaltuustoon – ”En osannut odottaa tällaista”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin kokenut hyökkääjä ja kapteeni Timo Furuholm nousi äänivyöryllä Turun uuteen kaupunginvaltuustoon. Furuholm oli Turun vasemmistoliiton sisäisellä listalla toinen puolueen puheenjohtaja Li Anderssonin jälkeen, joten hänen läpimenonsa varmistui selvällä erolla.

Vasemmistoliitto sai Turun valtuustoon 11 paikkaa ja nousi valtuuston kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi kokoomuksen ja SDP:n jälkeen.

Furuholmin äänisaalis oli 865 ääntä. Vasemmistoliiton listoilla sijalle 11 päätynyt Leena Kaunislahti sai 272 ääntä, joten Furuholmin läpimeno oli lähes läpihuutojuttu. Li Anderssonin äänisaalis oli erittäin muhkea, tasan 5 000 ääntä. Se oli eniten koko Turussa kaikki puolueet huomioituna.

– Yli 500 ääntä jo kasassa. En osannut odottaa tällaista, vaikka tunnelma oli hyvä koko kampanjan. Oispa vaalibileet Dynamossa. Koko mun tiimi ja äänestäjät ansaitsisivat sen, Furuholm twiittasi iltayhdeksän aikoihin.

Furuholm oli kuntavaaleissa ehdolla nyt ensimmäisen kerran. Hän aloittaa tänä syksynä myös opiskelut Turun yliopistossa.

EDIT: Jutun otsikkoa ja sisältöä on päivitetty (muun muassa äänisaaliiden osalta) 14.6. kello 7.16 vaalituloksen varmistuttua.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!