Huuhkajat otti lauantaina hienon 1-0-voiton miesten arvokisadebyytissään. EM-kisojen toinen debytantti Pohjois-Makedonia haki sunnuntai-iltana Bukarestista samaa, mutta ei onnistunut haaveensa toteuttamisessa. Voiton otti maalein 3-1 Itävalta, jolle voitto oli sen EM-kisahistorian ensimmäinen, kaikkiaan seitsemässä ottelussa.

Avausjaksolla kumpikin joukkue teki yhden maalin. Pelattiin 18. minuuttia, kun Itävalta avasi maalihanansa todella komealla osumalla. Marcel Sabitzer lähetti kaukaa kentän vasemmalta laidalta täydellisen keskityksen takatolpan tuntumaan, ja Stefan Lainer viimeisteli taidokkaasti yhdellä kosketuksella sisäsyrjällä.

Pohjois-Makedonian kymmenen minuuttia myöhemmin tullut tasoitus oli jokseenkin onnekas. Itävallan puolustajat pelasivat flipperiä 25 metrissä ja vastaan tullut maalivahti Daniel Bachmann ei onnistunut kauhomaan palloa syliinsä. Peliväline tuli kuin tarjottimelle Pohjois-Makedonian kaikkien aikojen pelaajalle Goran Pandeville, joka sijoitti pallon viileästi tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Squawka

@Squawka
Correction: Cap No.120 is a REALLY special one. 🤩

Squawka

@Squawka
June 2001: 17-year-old Goran Pandev makes his international debut

June 2021: 37-year-old Goran Pandev leads #MKD out for their first-ever game at a major tournament

Cap No.120 is a special one. #EURO2020

Pohjois-Makedonia roikkui aika pitkään kiinni tasapelissä, mutta Itävallan vaihtomiehet onnistuivat kahdesti. 78. minuutilla David Alaba keskitti kierteisesti boksiin, ja Michael Gregoritsch irtosi puolustajien välistä tuikkaamaan syötön maaliin.

[readmore from=EM-kisat]

Viimeisen sinetin teki 89. minuutilla kokenut 32-vuotias Marko Arnautovic. Nykyisin kiinalaisessa Shanghai Portissa pelaava Arnautovic nappasi Kevin Laimerin kantapääsyötön haltuunsa, kiersi röyhkeästi hyvin pelanneen maalivahti Stole Dimitrievskin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Arnautovicin tuuletuksessa paistoi intohimo, raivo ja itseluottamus.

Itävallan kapteeni, Bayern Münchenistä Real Madridiin siirtyvä David Alaba löi tiskiin hirmuiset tilastot dominoiden niin kaksinkamppailu- kuin syöttötilastojakin.

Squawka

@Squawka
David Alaba's #EURO2020 game by numbers for #AUT vs. #MKD:

114 touches (most)
100% tackles won
100% take-ons completed
93/99 passes completed
3/3 tackles won
2 successful crosses
2 chances created
2 clearances
1 interception
1 foul won
1 assist

On another level. 💯

C-lohkon muut joukkueet Hollanti ja Ukraina aloittavat kisansa sunnuntaina kello 22.