Itävalta otti EM-kisahistoriansa ensimmäisen voiton – debytantti ei uusinut Huuhkajien temppua

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat otti lauantaina hienon 1-0-voiton miesten arvokisadebyytissään. EM-kisojen toinen debytantti Pohjois-Makedonia haki sunnuntai-iltana Bukarestista samaa, mutta ei onnistunut haaveensa toteuttamisessa. Voiton otti maalein 3-1 Itävalta, jolle voitto oli sen EM-kisahistorian ensimmäinen, kaikkiaan seitsemässä ottelussa.

Avausjaksolla kumpikin joukkue teki yhden maalin. Pelattiin 18. minuuttia, kun Itävalta avasi maalihanansa todella komealla osumalla. Marcel Sabitzer lähetti kaukaa kentän vasemmalta laidalta täydellisen keskityksen takatolpan tuntumaan, ja Stefan Lainer viimeisteli taidokkaasti yhdellä kosketuksella sisäsyrjällä.

Pohjois-Makedonian kymmenen minuuttia myöhemmin tullut tasoitus oli jokseenkin onnekas. Itävallan puolustajat pelasivat flipperiä 25 metrissä ja vastaan tullut maalivahti Daniel Bachmann ei onnistunut kauhomaan palloa syliinsä. Peliväline tuli kuin tarjottimelle Pohjois-Makedonian kaikkien aikojen pelaajalle Goran Pandeville, joka sijoitti pallon viileästi tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Pohjois-Makedonia roikkui aika pitkään kiinni tasapelissä, mutta Itävallan vaihtomiehet onnistuivat kahdesti. 78. minuutilla David Alaba keskitti kierteisesti boksiin, ja Michael Gregoritsch irtosi puolustajien välistä tuikkaamaan syötön maaliin.

Viimeisen sinetin teki 89. minuutilla kokenut 32-vuotias Marko Arnautovic. Nykyisin kiinalaisessa Shanghai Portissa pelaava Arnautovic nappasi Kevin Laimerin kantapääsyötön haltuunsa, kiersi röyhkeästi hyvin pelanneen maalivahti Stole Dimitrievskin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Arnautovicin tuuletuksessa paistoi intohimo, raivo ja itseluottamus.

Itävallan kapteeni, Bayern Münchenistä Real Madridiin siirtyvä David Alaba löi tiskiin hirmuiset tilastot dominoiden niin kaksinkamppailu- kuin syöttötilastojakin.

C-lohkon muut joukkueet Hollanti ja Ukraina aloittavat kisansa sunnuntaina kello 22.