Jaetaanko rangaistuksia? Pohjois-Makedonia valitti UEFA:lle Marko Arnautovicin käytöksestä

© Kuva: Getty Images

Jalkapallon EM-kisoja on takana neljä päivää, ja ensimmäinen kohu on valmis. Se nousi itävaltalaisen Marko Arnautovicin sunnuntai-iltaisesta raivokkaasta maalijuhlinnasta, johon on liitetty perusteltuja epäilyjä rasistisesta käytöksestä Pohjois-Makedonian pelaajia kohtaan.

Serbialaisen isän pojan Arnautovicin huusi maalinsa jälkeen suoraa kurkkua jotain, joka ei TV-kameroille välittynyt. Arnautovic ei ollut rauhoittua mitenkään ennen kuin Itävallan kapteeni David Alaba marssi hänen luokseen, tarttui kädellään tätä poskista ja yritti kirjaimellisesti tukkia hyökkääjän suun.

Serbialaislehdistön mukaan Arnautovic olisi huutanut ”shiptar”, joka on epäkunnioittava ilmaus albanialaisväestöä kohtaan. Arnautovicin arvellaan kohdistaneen huutonsa albanialaistaustaiselle Pohjois-Makedonian pelaajalle Ezgjan AlioskilleDaily Mailin mukaan Arnautovic olisi huutanut Alioskille ”minä n*ssin albanialaista äitiäsi”.

  • ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Pohjois-Makedonian jalkapalloliitto julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kertoo pyytävänsä UEFA:a rankaisemaan Arnautovicia ”mitä ankarimmin”.

– Makedonian jalkapalloliitto tuomitsee jyrkästi Itävallan maajoukkueen edustajan Marko Arnautovicin nationalistisen puuskahduksen, jonka hän esitti makedonialaista Ezdjan Alioskia kohtaan tekemänsä maalin jälkeen, tiedote alkaa.

– Kerromme samalla, että olemme lähettäneet UEFA:lle virallisen kirjeen, jossa vaadimme Marko Arnautovicille mitä ankarinta rangaistusta. ”Jalkapallon kotina” olemme aina nationalismia, syrjintää ja kaikenlaisia loukkauksia vastaan. Ne eivät ole jalkapallon hengen eivätkä yhdessä vaalimiemme arvojen mukaisia.

Arnautovic julkaisi maanantaina Instagram-postauksen, jossa hän vakuuttelee, ettei ole rasisti ja että ”hänelä on ystäviä lähes kaikissa maissa”.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, aloittaako UEFA Arnautovicia kohtaan kurinpitokäsittelyn.