Jättiyllätys! Ranskan EM-turnaus päätökseen – Kylian Mbappé mokasi ratkaisevan pilkun

© Kuva: Getty Images

Sveitsi eteni maanantaina miesten EM-kisoissa puolivälieriin kaatamalla Ranskan rangaistuspotkukilpailussa. Varsinaisen peliajan ja jatko-ottelun jälkeen peli oli lukemissa 3-3.

Sveitsi siirtyi johtoon vartin kohdalla, kun Steven Zuber keskitti Haris Seferovićille, joka karisti vartijansa Clément Lenglet’n ja puski pallon verkkoon.

Ranska oli koko avausjakson ajan todella tehoton ja huolimaton. Se loi seitsemän maalintekoyritystä, mutta yksikään niistä ei suuntautunut maalia kohti.

Sinipaidat olivat hätää kärsimässä heti toisenkin jakson alussa. Benjamin Pavard kaatoi rangaistusalueelle edenneen Zuberin, mutta erotuomari Fernando Rapallini antoi pelin jatkua, kunnes Kylian Mbappé kaatui hetkeä myöhemmin toisessa boksissa. Tässä vaiheessa Rapallini suuntasi kentän laidalla sijaitsevalle ruudulle katsomaan ensimmäistä tilannetta videolta ja päätti antaa Sveitsille pilkun. Ricardo Rodríguez laukaisi kohti vasenta alakulmaa, mutta ranskalaisvahti Hugo Lloris torjui.

Kun Sveitsille ei maistunut, niin Ranska käytti tilanteen hyväkseen ja iski kaksi maalia peräjälkeen. Ensin Ranska riisti pallon Sveitsin harhasyötöstä keskikentällä ja toimitti sen Karim Benzemalle, joka otti pelivälineen taidokkaasti matkaansa ja tuikkasi sen sisään.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin, mihin Ranskan tähtipelaajat parhaimmillaan pystyvät. Mbappé veivasi pallon kantapääkikalla Antoine Griezmannille, joka haki ratkaisua chipillä. Sveitsin maalivahti Yann Sommer torjui, mutta irtopallo tuli Benzemalle, joka puski sen tolpan vierestä verkkoon.

Ottelua oli noin vartti jäljellä, kun Paul Pogba pamautti illan komeimman maalin. Hän sai pallon reilun 20 metrin päässä maalista ja laukaisi kierteisen kudin vastustamattomasti ylänurkkaan.

Muutaman minuutin kuluttua peli meni taas jännäksi. Kevin Mbabun nappikeskitys tuli Seferovićille, jonka tarvitsi enää työntää päänsä väliin, ja pallo oli maalissa.

Hetkeä myöhemmin pallo oli taas Ranskan maalissa. Rodríguezin maanuoliaisesta muodostuikin syöttö Mario Gavranovićille, joka siirsi pelivälineen verkkoon. Hän oli kuitenkin niukasti paitsiossa, joten osuma hylättiin.

Edellisestä tilanteesta suivaantuneena Gavranović päätti tuoda Sveitsin tasoihin. Sveitsi riisti pallon keskikentällä ja lähti vastahyökkäykseen. Gavranović haki oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueen tuntumassa ja tykitti tarkasti alakulmaan.

Ottelu oli ratketa vielä varsinaisen peliajan viimeisellä potkulla, mutta Kingsley Comanin kanuuna tärähti vain ylärimaan.

Jatko-ottelu ei osumia tarjonnut, joten vuorossa oli kisojen ensimmäinen rangaistuspotkukilpailu. Ensimmäiset yhdeksän vetäjää onnistuivat pilkuissaan. Ainoana pelaajana epäonnistui Ranskan Mbappé, jonka vedon Sommer torjui.

Sveitsi kohtaa puolivälierässä Espanjan, joka voitti aiemmin maanantaina Kroatian 5-3.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.