Käänne Cristiano Ronaldon kolajuomastuntin tapahtumaketjussa – muslimien toiveita kunnioitetaan

© Kuva: Getty Images

Heinekenin olutpulloja ei enää sijoiteta muslimipelaajien eteen EM-otteluiden jälkeisissä lehdistötilaisuuksissa, uutisoi Daily Telegraph torstaina.

UEFA:n päätös tulee noin kymmenen päivää sen jälkeen, kun Paul Pogba, 28, siirsi omassa lehdistötilaisuudessaan olutpulloja lattialle pois näkökentästään.

Ranskan maajoukkueen keskikenttäpelaajan tiedetään harjoittavan islamin uskoa, ja hän jakaa usein hengellisiä julkaisuja sosiaalisen median kanavillaan. Islam suhtautuu suurista uskonnoista kielteisimmin alkoholiin.

Keskiviikkona Karim Benzema, 33, valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi Ranskan 2–2-tasapelissä Portugalia vastaan. Tarkkasilmäiset kiinnittivät huomiota, että Heinekenin alkoholittomia sponsorijuomia ei ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa näkynyt.

Telegraphin mukaan valmentajat ja pelaajat voivat nyt vedota uskonnollisiin syihin, jos he eivät halua esiintyä kuvissa olutpullojen takana.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Pogban alkuperäistä temppua innoitti Portugalin tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldon, 36, vastaava stuntti. Ennen joukkueensa avausottelua turnauksessa Ronaldo siirsi Coca-Cola-pulloja syrjään ja kertoi pitäytyvänsä nyt ja aina vesilinjalla.

Ronaldon terveellistä ohjetta kehuttiin sosiaalisessa mediassa, mutta UEFA varoitti, että se sakottaisi seuraavaa pelaajaa, joka ilmiötä jatkaisi pidemmälle. Euroopan jalkapalloliitto painottaa, että on eri asia toimia uskonnollisten kuin elämäntavallisten syiden pohjalta.

Ranskan Pogban ja Benzeman kisat jatkuvat maanantaina neljännesvälieräottelulla Sveitsiä vastaan.