Kuopion Palloseuran päävalmentajalla Simo Valakarilla oli torstaina voitokas paluu OmaSp Stadionille, kun hänen suojattinsa voittivat Seinäjoen Jalkapallokerhon Veikkausliigassa 1-0.

Valakari valmensi SJK:ta vuosina 2012-2017 ja voitti seurassa kertaalleen Veikkausliigan, Suomen Cupin ja liigacupin. Torstaina hän kohtasi entisen seuransa ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa ja kävi taputtamassa SJK:n kannattajille ennen ja jälkeen ottelun.

KuPS:n ja ottelun ainoa maali nähtiin vajaan 20 minuutin kohdalla. Arttu Heinonen karkasi läpiajoon, mutta SJK:n maalivahti Jesse Öst ryntäsi rangaistusalueensa ulkopuolelle ja liukui häneltä jalat alta. KuPS:n pelaajat vaativat Östille punaista korttia, mutta rikkeen hetkellä kaksi SJK:n puolustajaa oli jo ennättänyt maalivahdin vierelle, joten maalivahti selvisi varoituksella. Suunsoitosta keltaista katseli myös KuPS:n Anton Popovitš.

Kuopiolaiset eivät saaneet tahtoaan täysin läpi, mutta he sai silti makean palkinnon tilanteesta. Vapaapotkua asteli laukomaan erikoistilanteiden erikoismies Urho Nissilä, jonka kuti painui komeasti ylänurkkaan. Öst sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt estämään osumaa.

Katso Veikkausliigan video alta. Jos linkki ei näy, pääset videoon TÄSTÄ. Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! ⚽

Urho Nissilän vapaapotku uppoaa SJK:n maaliin! KuPS johtaa Seinäjoella.⁣

#Veikkausliiga #SJKKUPS

SJK:lle tarjottiin vielä loppuhetkillä saumaa tasoitukseen, kun se sai pilkun. KuPS:n Diogo Tomas ja SJK:n Cristian Valencia soittivat rangaistusalueella suuta toisilleen sillä seurauksella, että Valencia läppäisi Tomasia, joka kosti tönäisemällä Valencian kumoon.

Pallo ei ollut tilanteessa lähimaillakaan, mutta pelissä kuitenkin, joten tilannetta lähietäisyydeltä seurannut tuomari vihelsi rangaistuspotkun. Emmanuel Ledesma sai viimeisellä minuutilla mahdollisuuden laukoa SJK:n tasoihin, mutta KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl torjui.

Katso Ruudun video alta. Jos linkki ei näy, pääset videoon TÄSTÄ. Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Tässä on yksi ihmeellisimmistä rangaistuspotkutuomioista hetkeen - Kreidl pelastaa KuPS:lle kolme pistettä! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3867893
ruutu.fi

Tässä on yksi ihmeellisimmistä rangaistuspotkutuomioista hetkeen - Kreidl pelastaa KuPS:lle kolme...

KuPS on seitsemän peliin jälkeen Veikkausliigassa viidentenä ja ottelun vähemmän pelannut SJK seitsemäntenä.

Veikkausliiga 10.6.

18.00
FC Inter – IFK Mariehamn 3-0

18.30
FC Lahti – Ilves 3-1
FC Haka – HJK 1-2
KTP – HIFK 0-2
SJK – KuPS 0-1