Yhdysvallat on saavuttanut mestaruuden Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliiton eli CONCACAF:n omassa Kansojen liigassa, CONCACAF Nations Leaguessa. Loppuottelu pelattiin Denverissä eilen sunnuntaina paikallista aikaa. Yhdysvallat päihitti Meksikon jatko-ottelussa 3–2.

Nations Leaguen voitto oli järjestyksessään ensimmäinen USA:lle, koska kilpailua ei vielä aiemmin ollut järjestetty.

Voitto tuntuu varmasti makealta siitäkin syystä, että ensimmäiset joukkueet aloittivat karsintansa jo syyskuussa 2018 eli lähes kolme vuotta sitten. Runkosarjat eri liigojen välillä käytiin vuoden 2019 lopulla, ja vasta nyt järjestettiin neljän parhaan joukkueen välinen pienturnaus.

Jesús Manuel Corona, 28, ja Diego Lainez, 20, veivät Meksikon kaksi kertaa finaalin johtoon, mutta Yhdysvallat tuli molemmilla kerroilla tasoihin Giovanni Reynan, 18, ja Weston McKennien, 22, maaleilla. USA ei ollut koskaan ennen pelannut loppuottelua yhtä nuorella kokoonpanolla.

Ratkaisu saatiin vasta 114. minuutilla, jolloin Chelsean Christian Pulisic, 22, laukaisi pilkulta voittomaalin. Ylänurkkaan painuneen kudin jälkeen amerikkalainen otti pelipaitansa pois ja hyssytteli yleisöä ironisesti. Meksikolaisfanit eivät olleet agitaatiosta mielissään, vaan nakkelivat kentälle kaikkea roinaa, mitä käsiinsä saivat. Reynan päähän osui juomakuppi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Riisuutuminen oli kuitenkin mennä kokonaan hukkaan, kun Meksiko sai vielä aivan ottelun viimeisillä hetkillä mahdollisuuden tasoittaa ottelun omasta rangaistuspotkustaan. Kesken pelin maaliin vaihdettu Ethan Horvath, 25, torjui Andrés Guardadon, 34, ponnettomman yrityksen.

Yhdysvallat oli viimeksi voittanut Meksikon kilpailullisessa ottelussa vuonna 2013.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.