HELSINKI. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli vahvasti sitä mieltä, että joukkueen on parannettava jokaisella osa-alueella sen hävittyä Virolle 0–1-lukemin perjantai-illan EM-kenraalissa.

Suurimmaksi kehityskohteeksi nousi kuitenkin Huuhkajien hyökkäyspelaaminen, joka oli erittäin vaisua Viroa vastaan. Valkopaidat saivat aikaan vain yhden laukauksen kohti maalia, joka syntyi Joona Toivion vapaapotkusta avausjakson lopulla.

– Missä pitää parantaa? Hyökkäysmuodon kanssa ensinnäkin, vastasi Kanerva mietteliään oloisena lehdistölle Viro-tappion jälkeen.

– Pelaajien on oltava oikeissa paikoissa ja tietyt kaistat täytettävä, jotta vastustajan puolustus saadaan murrettua. Se ei oikein tänään toiminut.

– Osasyy tähän oli se, että Viro puolusti hyvin ja tiiviisti. Liikkui paljon, teki kovasti töitä, oli aggressiivinen kun pallo pelattiin muodon sisälle.

– Yksi syy oli myös se, että kun pääsimme muodon sisään, niin pallot vähän kimpoli huonosti. Perustekeminen ei missään nimessä ollut riittävällä tasolla. Tuli paljon harhasyöttöjä.

LUE MYÖS: Karu tilasto piinaa Huuhkajia EM-kisojen alla – Paulus Arajuuri: ”Toimii varmasti hyvänä herätyskellona”

Paulus Arajuuri kommentoi aiemmin Huuhkajien voitottomien otteluiden putkea, joka kasvoi perjantaina jo kuuden pelin mittaiseksi. Kanerva uskoo ”hävettävän” tuloksen toimivan Arajuuren sanoin herätyksenä koko joukkueelle EM-kisojen lähestyessä.

– Kuten Paulus tässä sanoi, tämä oli varmasti hyvä herätys. Totta kai päävalmentajana katson tarkasti peiliin ja mietin valmennustiimin kanssa, mitä olisimme voineet tehdä toisin, jatkoi Kanerva.

[readmore from=Huuhkajat]

– Tämä tulos kaiken kaikkiaan oli ilman muuta [pettymys]… Vähän kyllä hävettää. Yleisöäkin oli paikalla, mutta valitettavasti emme pystyneet tarjoamaan heille toivottua elämystä.

– Olisin ensinnäkin toivonut, että olisimme voineet luoda enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Se on se kehityskohde, eikä tehtävä ole missään nimessä helppo.

– Tilanne ei uskomisella parane, vaan tätä tappiota on nyt analysoitava ja jokaisella osa-alueella petrattava.

– Se, että saimme kaikille pelaajille peliaikaa ennen kisoja oli yksi tavoite, joka kuitenkin toteutui.

LUE MYÖS: