Ranskan ja Saksan välisessä EM-ottelussa nähtiin erittäin ikävä tapaus, kun Benjamin Pavard menetti tajuntansa. Hämmentävää oli, miten tilanne hoidettiin.

Pavard loukkaantui vajaan tunnin pelin kohdalla. Hän odotti pääpalloa, kun takaa tilanteeseen hyppäsi Saksan Robin Gosens. Gosens osui polvellaan rajusti Pavardia päähän. Ranskalainen kaatui saman tien tajuttomana maahan. Hän vahvisti tajunsa menettämisen lehdistölle pelin jälkeen.

– Olin tajuttomana 10-15 sekunnin ajan. Sen jälkeen kaikki oli hyvin, Pavard sanoi beIN Sportsille pelin jälkeen.

Olin tajuttomana. Sen jälkeen kaikki hyvin.

Aika hurjaa puhetta. Pavardia hoidettiin parin minuutin ajan kentällä, minkä jälkeen hänet saatettiin kentän ulkopuolelle. Tarkempiin tutkimuksiin? Ehei! Pavard heilutti heti kättään ja viittoili tuomarille, että pitäisi päästä takaisin kentälle.

Tuomari päästi, ja Pavardin peli jatkui.

Maalaisjärjelläkin voidaan sanoa, että jos päähän kohdistuneesta iskusta lähtee taju, on isku ollut hyvin raju. Miten on mahdollista, että Ranskan joukkueen lääkäri tuli parin minuutin tutkimisella siihen tulokseen, että Pavard voi jatkaa peliä? Tuliko painetta ylempää? Pelaajalta? Ei tuollaista päätöstä voi ainakaan pelaajalle antaa, jokainenhan haluaa pelata tällaisissa peleissä.

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen erikoislääkäri Lauri Alanko kommentoi tapausta Iltalehdelle:

– Hän ei olisi missään nimessä saanut jatkaa pelaamista. Vaikea ymmärtää. Aivan käsittämätöntä, Alanko sanoi.

– Jos tajunnan taso on ollut edes alentunut tai hän on ollut reagoimaton 10–15 sekuntia, se on ilmeinen aivotärähdys. Ei tarvitse edes kysyä.

[readmore from=EM2021]

Kovasti se siltä näytti, että Pavardilta lähti tilanteessa taju, eikä ole erityistä syytä epäillä miehen itsensä vahvistusta tajuttomuudelle pelin jälkeen.

Kuka siis mokasi? Ranskan maajoukkueen lääkäri?

Missä meni pieleen? UEFA:n protokollassa?

Christian Eriksenin kohdalla protokolla toimi, luojan kiitos. Se oli todella vakava paikka, mutta niin ovat päävammatkin. On ihan käsittämätöntä, miten kukaan ei estänyt Pavardin palaamista kentälle.

Olisikohan UEFA:n ja koko jalkapallon aika suhtautua vakavammin päähän kohdistuneisiin iskuihin?

Seuraa EM-kisoja LIVE-sivullamme!