Uutisoimme eilen lauantaina, että UEFA tarjosi Tanskalle ja Suomelle vain kahta vaihtoehtoa Christian Eriksenin, 29, vakavan sairaskohtauksen jälkeen: he joko pelaisivat ottelun loppuun heti samana iltana tai sunnuntaina puoliltapäivin paikallista aikaa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

John Bennett

@JohnBennettBBC
Denmark head coach Kasper Hjulmand: "We had two options to play the game [today] or tomorrow at 12pm and everyone agreed to play today. You can't play a game with such feelings. We tried to win. It was incredible they managed to go out and try to play the second half."

Päätös jatkaa ottelua traumaattisessa tilassa syntyi, kun tanskalaiset kuulivat Eriksenin tilan olevan vakaa. Osa joukkueesta pääsi myös puhumaan tajuissaan olevalle Eriksenille tämän ollessa sairaalahoidossa. Tanskalaisen keskikenttäpelaajan sanotaan toivoneen pelin pelaamista loppuun samana päivänä.

– Oli oikeasti vain helpompaa palata takaisin kentälle ja saada se pois alta, Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi ottelun jälkeen lehdistölle.

Useat pelaajat, mukaan lukien kapteeni Simon Kjær, 32, olivat kuitenkin liian herkässä tilassa jatkaakseen ottelua.

– Ymmärrän täysin, ettei jalkapallo-ottelua voi pelata tällä tasolla sen jälkeen, kun on joutunut katsomaan, kuinka yksi parhaista ystävistäsi kamppailee hengestään, sanoi Hjulmand selvästi väsyneenä.

– Tapaus kosketti Simon Kjæriä hyvin, hyvin syvästi. Hän epäili, pystyisikö jatkamaan [ottelua lainkaan] ja halusi silti yrittää. Mutta hän ei pystynyt siihen ja ymmärrän häntä täysin siinä asiassa.

Kjær otettiin vaihtoon 63. peliminuutilla. Aiemmin ottelun aikana hän oli ollut ensimmäisten joukossa auttamassa maassa makaavaa Erikseniä, ja hän oli lohduttanut tämän tyttöystävää yhdessä maalivahti Kasper Schmeichelin, 34, kanssa. Kjær oli myös se Tanskan pelaaja, joka pyysi joukkuetovereitaan muodostamaan näköesteen Eriksenin eteen ja antamaan näin työrauhan lääkintäjoukoille.

Kansainvälisen ohjaajan toiminta tilanteessa on tuomittu moraalisesti arveluttavaksi, koska kamerat yrittivät viimeiseen asti kuvata Erikseniin kohdistettuja hoitotoimenpiteitä.

Tanskan joukkueen jäsenet saavat kriisiapua turnauksen aikana.

EM-kisojen LIVE-seuranta löytyy täältä.