Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand oli ylpeä siitä, miten hänen pelaajansa regoivat Christian Eriksenin kauhistuttavaan tuupertumiseen lauantain EM-kisatappiossa Suomea vastaan.

– Ensinnäkin, tämä on ollut tunteikas ja raskas ilta. Meitä kaikkia muistutettiin tänään siitä, mikä elämässä on tärkeintä – arvokkaat ihmissuhteet, läheiset ihmiset, perheemme ja ystävämme, totesi Hjulmand lehdistölle murtuessaan kyyneliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

John Bennett

@JohnBennettBBC
Denmark coach Kasper Hjulmand (in tears at the post-match news conference): "It was a really tough evening, on which we've all been reminded what the most important things in life are. It's meaningful relationships. It's those people who are close to us. It's family & friends."

– En voi ylistää pelaajiani tarpeeksi. En voisi olla ylpeämpi näistä ihmisistä, jotka pitivät toisistaan niin hyvää huolta. Hän on yksi rakkaista ystävistäni. Pelaajat puhuivat pukukopissa siitä, etteivät he tekisi mitään päätöstä ennen kuin Christian olisi tajuissaan ja OK.

Tanskan jalkapalloliiton mukaan ottelua ei siirretty Eriksenin järkyttävän lyyhistymisen vuoksi sunnuntaille, koska kumpikin joukkue halusi jatkaa peliä. Mitä silloin ei kuitenkaan paljastettu oli, että UEFA antoi joukkueille vain kaksi vaihtoehtoa päätöstä tehdessä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Miika Nuutinen

@MiikaNuutinen
UEFA:n tiedotteen mukaan peliä jatkettiin molempien joukkueiden pyynnöstä. Kertomatta jäi, että pelaajien päätös tapahtui kahden annetun vaihtoehdon välillä. #emfutis

John Bennett

@JohnBennettBBC
Denmark head coach Kasper Hjulmand: "We had two options to play the game [today] or tomorrow at 12pm and everyone agreed to play today. You can't play a game with such feelings. We tried to win. It was incredible they managed to go out and try to play the second half."

– Meillä oli kaksi vaihtoehtoa. Joko pelaisimme ottelun loppuun tänään (lauantaina) tai huomenna (sunnuntaina) kello 12:00. Kaikki sovimme yhdessä, että pelaamme tänään, avasi Hjulmand.

– Ottelun pelaaminen tällaisessa tunnetilassa on kuitenkin mahdotonta. Yritimme voittaa. Se oli uskomatonta, miten pelaajat menivät ja yrittivät toisella puoliajalla. Mutta rehellisesti, kentällä oli pelaajia, jotka olivat aivan loppu. Emotionaalisesti loppu ja emotionaalisesti uupuneita.

LUE MYÖS: