Tanskan valmentaja murtui kyyneliin – tämä jäi kertomatta, kun ottelua päätettiinkin jatkaa: ”Meillä oli kaksi vaihtoehtoa”

© Kuva: Getty Images

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand oli ylpeä siitä, miten hänen pelaajansa regoivat Christian Eriksenin kauhistuttavaan tuupertumiseen lauantain EM-kisatappiossa Suomea vastaan.

– Ensinnäkin, tämä on ollut tunteikas ja raskas ilta. Meitä kaikkia muistutettiin tänään siitä, mikä elämässä on tärkeintä – arvokkaat ihmissuhteet, läheiset ihmiset, perheemme ja ystävämme, totesi Hjulmand lehdistölle murtuessaan kyyneliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– En voi ylistää pelaajiani tarpeeksi. En voisi olla ylpeämpi näistä ihmisistä, jotka pitivät toisistaan niin hyvää huolta. Hän on yksi rakkaista ystävistäni. Pelaajat puhuivat pukukopissa siitä, etteivät he tekisi mitään päätöstä ennen kuin Christian olisi tajuissaan ja OK.

Tanskan jalkapalloliiton mukaan ottelua ei siirretty Eriksenin järkyttävän lyyhistymisen vuoksi sunnuntaille, koska kumpikin joukkue halusi jatkaa peliä. Mitä silloin ei kuitenkaan paljastettu oli, että UEFA antoi joukkueille vain kaksi vaihtoehtoa päätöstä tehdessä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Meillä oli kaksi vaihtoehtoa. Joko pelaisimme ottelun loppuun tänään (lauantaina) tai huomenna (sunnuntaina) kello 12:00. Kaikki sovimme yhdessä, että pelaamme tänään, avasi Hjulmand.

– Ottelun pelaaminen tällaisessa tunnetilassa on kuitenkin mahdotonta. Yritimme voittaa. Se oli uskomatonta, miten pelaajat menivät ja yrittivät toisella puoliajalla. Mutta rehellisesti, kentällä oli pelaajia, jotka olivat aivan loppu. Emotionaalisesti loppu ja emotionaalisesti uupuneita.

LUE MYÖS:

Lähde: Independent