Saksa saattaa joutua pelaamaan ilman keskikenttäpelaaja İlkay Gündoğania sekä puolustajia Antonio Rüdigeriä ja Roben Gosensia tänään, tiistaina, miesten EM-kisojen neljännesvälierässä Englantia vastaan.

Gündoğan sai iskun päähänsä ja tuli vajaan tunnin kohdalla vaihtoon Saksan viimeisessä lohkopelissä Unkaria vastaan. Gosens ja Rüdiger taas ovat kärsineet flunssaoireista.

Kaikki heistä ovat olleet avauksessa Saksan jokaisessa pelissä, ja Rüdiger on pelannut tähän mennessä EM-turnauksessa täydet minuutit.

– Ilkay kärsi kalloruhjeen, ja häntä huimasi aiemmin hieman, etenkin harjoituksissa, joten me sanoimme: ”OK, häntä ei saa rasittaa”. Tänään (maanantaina) hän treenasi 13 minuuttia, joten meidän on päätettävä huomenna, kertoi päävalmentaja Joachim Löw Sky Sportsin mukaan.

– Ilkay ei kyennyt osallistumaan koko joukkueen harjoituksiin, mutta siitä keskusteltiin ja sovittiin jo aiemmin.

– Mitä kahteen muuhun tulee, heillä on ollut flunssaoireita. He eivät ole voineet niin hyvin ja heillä on ollut voimaton olo, joten me otimme verinäytteitä, joista paljastui pieniä infektioita.

– Ehkä tilanne helpottaa yhdessä päivässä. Ehkä he heräävät huomenna hyvävointisina, mutta toisaalta tilanne voi mennä huonompaan suuntaan, joten meidän on odotettava huomiseen.

– En tiedä, ovatko nämä pelaajat käytettävissämme [Englantia vastaan]. En voi sanoa sitä vielä, mutta meillä on muita vaihtoehtoja.

Englanti – Saksa alkaa kello 19.00 ja näkyy suorana Yle TV2:lta ja Yle Areenasta.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!