© Kuva: Getty Images

Suomi – Venäjä: Katse kohti jatkopelejä

EM-kisat
Suomi – Venäjä
Keskiviikko 16.06. klo 16:00

Tässä tipsiartikkelissa jätetään vähemmälle kaikki Huuhkajien Tanska-otteluun liittyvä draama, ja keskitytään seuraavaan otteluun sekä Huuhkajien jatkomahdollisuuksiin kisoissa. Tanskasta otettu voitto antoi Huuhkajille loistavat asetelmat B-lohkossa, eikä Venäjän heikko avaus Belgiaa vastaan huononna skenaariota ollenkaan. Jo yksi piste antaisi Markku Kanervan suojateille tiukan otteen jatkopaikkaan, vaikka joukkue itse kertoo, ettei lähde pelaamaan tasapelejä.

Huuhkajille järjetön kerroin 100,00!

Huuhkajien henkinen vahvuus tuli lauantaina koko maailmalle tutuksi. Joukkue oli pelillisesti pitkiä aikoja sillassa, mutta selvitti kaiken – jopa rankkarin – ja teki ainoasta kunnon paikastaan maalin, joka syntyi Joel Pohjanpalon päästä. Maalia edeltänyt syöttöralli oli sydäntä lämmittävää katseltavaa. Keskiviikkona Huuhkajien pitää olla tarkkana Venäjän prässin kanssa, ja pyrkiä hajottamaan terävillä vastahyökkäyksillä vastustajan muoto. Pohjanpalo ja Teemu Pukki ovat kovan luokan viimeistelijöitä, kun tontin saavat.

Venäjän henkistä kanttia mitataan toden teolla. Belgiaa vastaan puolustus oli virhealtis, eikä hyökkäys pystynyt haastamaan maailmanluokan vastustajaa millään tavalla. Lisäksi puolustus kärsi ottelussa loukkaantumisia, ja ainakaan Juri Zhirkovia ei todennäköisesti nähdä Huuhkajia vastaan. Huuhkajia vastaan peliväline tulee olemaan paremmin isäntien hallussa, ja Alexandr Golovinilta odotetaan varmasti maalipaikkojen luomista suomalaisia vastaan.

Lyö vetoa ottelusta:

Jos ottelu ei lähde isäntien mielen mukaan liikkeelle, ovat ottelun kestäessä myös isäntien hermot koetuksella. Venäjä on luonnollisesti suosikki, mutta Huuhkajilla on hyvä sauma jatkaa yllätyksiä tässä turnauksessa. Tasapeli ei olisi Venäjällekään vielä kuolinisku, joten vetosuositukseen otetaan Huuhkajia tasoituksella: Aasialainen tasoitusveto, Suomi +0.5 kertoimella 2,33.