”Tää on kova!” – Ylen EM-selostajalta huikeaa heittäytymistä: laulaa kappaleen Jari Litmaselle

© Kuva: Juha Tamminen

EM-kilpailuja Ylelle selostava Toni Saukkola on julkaissut tänään maanantaina kappaleen ”Kuningas”. ”Kuninkaan” on sanoittanut Strila 74, ja se on kuunneltavissa YouTubessa. YouTube-videon alle kertyneissä kommenteissa kappaletta kehutaan. ”Tää on kova!” kirjoittaja esimerkiksi käyttäjä Santtu Lehtinen.

”Kuningas” kuultaneen myös illan Suomi–Belgia-ottelun televisiolähetyksessä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Alun intron jälkeen kappaleella luetellaan suomalaisten jalkapalloilijoiden nimiä. ”Roman Eremenko, Mika Väyrynen, Furuholm”, kuuluu ensimmäinen säe. Kertosäkeessä huudetaan vuorotellen Jari Litmasta ja tämän liikanimeä Kuningas.

Ei ole ihme, jos sävelmä kuulostaa tutulta. Kappale on mukaelma tai pastissi Vaudeville Smashin ”Zinedine Zidane” -kappaleesta, joka ilmestyi vuoden 2014 MM-kisojen alla. Tuossa kappaleessa Saukkolan virkaa toimitti edesmennyt, australialainen selostajalegenda Les Murray.

”Zinedine Zidane” oli aikanaan todellinen kulttihitti. Indiebändille kasaantui sen teosta noin kymmenen tuhatta euroa velkaa, mutta se sai viikossa jo lähes puoli miljoonaa katselukertaa YouTubessa. Sijoitetut rahasummat virtasivat siis moninkertaisina takaisin.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!