Tilastopalvelulta komea arvio: Lukas Hradecky EM-kisojen avausviikonlopun tähti

© Kuva: Getty Images

Torjuttu rankkari, ja monta erinomaista pelastusta. Jokainen Huuhkajien historiallisen EM-avauksen katsonut suomalainen tietää, että Suomi saa kiittää avausvoitostaan paljosta luotettavaa maalivahtiaan Lukas Hradeckya.

”Runosmäen liimanäpin” huippuottelu ei jäänyt luonnollisesti huomaamatta kansainväliseltäkään medialta. Muun muassa tilastopalvelu WhoScored listasi Hradekcyn koko EM-kisojen avausviikonlopun parhaaksi pelaajaksi.

  • ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

WhoScored postasi Twitteriin mielestään tähän saakka kisojen kymmenen parasta pelaajaa, kun otteluita on pelattuna seitsemän. Lukas Hradeckyn arvosana 9,18 on jopa selvällä erolla kisojen tähän asti paras. Lähimpänä seuraavat Sveitsin Breel Embolo (8,68), Italian Ciro Immobile (8.57) ja Belgialle kaksi maalia tehnyt Romelu Lukaku (8,50). Maksimiarvosana olisi tasan 10, mutta sitä WhoScored antaa vain aniharvoin.

Muita maalivahteja ei Hradeckyn lisäksi kymmenen parhaan joukkoon mahtunut.

Hradeckyn lisäksi TOP 10:een ylsi toinenkin suomalaispelaaja, HJK:n toppari Daniel O’Shaughnessy. EM-kisojen ainoa veikkausliigapelaaja sai arvosanakseen 7,85, joka riittää tässä vaiheessa kahdeksanteen sijaan.