Tim Sparv, Teemu Pukki ja Markku Kanerva kertovat: Tässä ovat Tanskan vahvat ja heikot kohdat!

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen miesten maajoukkue pelaa historiansa ensimmäisen miesten EM-ottelun huomenna lauantaina.

Tuhannet suomalaiset ovat oppineet kokonaan uuden stadionin nimen, kun Tanskasta ja Kööpenhaminassa sijaitsevasta Parkenista on puhuttu useasti nyt etenkin viimeisen viikon aikana.

Huuhkajista Tim Sparv, 34, Teemu Pukki, 31, ja Markku Kanerva pääsivät tänään vastailemaan kansainvälisten tiedotusvälineiden kysymyksiin lehdistötilaisuudessa. Ensin oli Sparvin sekä Pukin vuoro ja heidän jälkeensä lavalle asteli Kanerva.

Toimittajia tietenkin kiinnosti heidän näkemyksensä historiallisesta vastustajasta. Kaikki yhtyivät näkemykseen siitä, että Tanska on iso ennakkosuosikki.

– Joukkuepelaaminen on hyvällä tasolla. Dynaamista hyökkäyspelaamista. Vahvaa koko joukkueen puolustamista, summasi Kanerva juuttien vahvuudet.

Sparv oli hyvin paljon samoilla linjoilla valmentajansa kanssa:

– Mennään haastamaan Tanskaa, joka on pelannut muutaman vuoden todella hyvin.

– Tanskalla ei ole isoja heikkouksia. Olemme puhuneet paljon heidän hyökkäyspelaamisestaan ja kärkipelaajistaan. Muun muassa [Christian] Eriksen (Internazionale) ja [Martin] Braithwaite (Barcelona) ovat todella vaarallisia. Jos he saavat tilaa ja aikaa, he rankaisevat. Meidän puolustuspelaamisemme on kaiken a ja o, jos haluamme pärjätä. Tanska on erittäin kova joukkue.

Media huomautti, että moni Suomen pelaaja on tehnyt töitään Tanskassa.

– Toki olen sanonut pelaajille, että tuovat esiin, jos heillä on parempaa tietoa joistain pelaajista kuin scouting-ryhmällämme, kertoi Kanerva.

Sparv pohti, että yhteinen historia voi olla joissain tilanteissa hyödyksi:

– Muutama pelaaja Tanskan joukkueesta on tuttuja. Tiedän aika hyvin heidän ominaisuutensa. Ehkä se auttaa, kun pääsee lähelle. Esimerkiksi Thomas Delaney on tuttu.

Pukki puolestaan on vain mieluisaa päästä pelaamaan Brøndbyn kotikaupungissa. Hän edusti seuraa vuodet 2014–18.

– Ihan mahtavaa henkilökohtaisesti pelata eka EM-peli Tanskassa. Olin neljä vuotta täällä ja on paljon hienoja muistoja.

Tanskan harvat heikkoudet löytyvät miesten mielestä mentaalipuolelta.

– Suurimmat paineet varmasti ovat Tanskalla. Kaikki vastustajat varmasti ajattelevat, että Suomelle ei saa menettää pistettäkään, Kanerva muistuttaa.

– Mitä olen lukenut ja kuullut, odotukset ovat kovat Tanskassa. Te (tanskalaiset) uskotte pääsevänne helposti jatkoon, sanoo puolestaan Sparv.

Onnistuneen urheilusuorituksen tekeminen ei ole koskaan helppoa, jos suorittajalla ei ole muuta kuin hävittävää.

→ Hyppää tästä EM-kisojen LIVE-seurantaan!


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!