© Kuva: Getty Images

Turkki – Italia: Kisat käyntiin hienolla ottelulla

EM-kisat
Turkki – Italia
Perjantai 11.06. klo 22:00

Kauan niitä on saatu odottaa, mutta viimein aika on kypsä: suomalaisittain historialliset EM-kisat pääsevät alkuun vuoden suunniteltua myöhemmin. Avauspäivänä ohjelmassa on Turkin ja Italian ottelu. Vaikka Turkki on merkitty kotijoukkueeksi, ottelu pelataan Roomassa Stadio Olimpicolla. Kisojen mestarisuosikkien joukkoon kuuluva Italia on laadukasta Turkkia vastaan selkeä suosikki.

Huuhkajille sairas kerroin avausotteluun 100.00!

Turkilla on ollut maajoukkuerintamalla nostetta jonkin aikaa, mutta viimeiset harjoitusottelut eivät täysin ole vakuuttaneet: kevyitä maajoukkueita vastaan tulokset eivät luvalla sanoen herättäneet liikaa luottamusta. Tosin tässä vaiheessa pelisysteemiä ajetaan toden teolla sisään, eikä pelaajien terveyttä haluta riskeerata. Boksissa Turkilla on vaarallinen Burak Yilmaz, joka oli Lillen sankari mestaruuskeväänä. Hakan Calhanoglu on tärkeä hyökkäysten rakentelija ja puolustus on peruslaadukas.

Italialla tuntuu kulkevan edelleen mainiosti: karsintalohko sujui puhtaalla pelillä, eikä joukkueelle löytynyt keväälläkään haastajaa. Roberto Mancinin älykkäästi valmentama Azzurri puolustaa tiiviisti ja käyttää hyökkäyksissä luovuutta nautittavalla tavalla. Polvivaivainen Marco Verratti ei pelannut harjoituspeleissä, eikä miehen pelaamisesta ole perjantainakaan takeita. Lorenzo Pellegrini loukkaantui viikolla. Ciro Immobile osui Tshekkiä vastaan, ja mieheltä odotetaan tehoja myös kisojen avauspelissä.

Lyö vetoa ottelusta:

Avausotteluiden vähämaalisuudesta on kuultu spekulaatioita, mutta tässä ottelussa voisi olla aineksia maalijuhlaankin. Molemmilla joukkueilla on tulivoimaa, ja virheitäkin voi avausottelussa tulla. Lähdetään koettamaan siis runsasmaalisuutta: vetosuositus on Ottelussa yli 2.5 maalia kertoimella 2,35.