UEFA:lta iso uutinen! – Vuosikymmeniä käytössä ollut vierasmaalisääntö poistetaan

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedotti torstaina poistavansa kaikista sen alaisista kilpailuista vierasmaalisäännön kaudesta 2021-22 alkaen.

Vierasmaalisääntö on ollut käytössä vuodesta 1965 lähtien, mutta viime vuosien aikana sen tarpeellisuus on herättänyt keskustelua.

– Vierasmaalien sääntö on ollut olennainen osa UEFA:n kilpailuja siitä lähtien, kun se otettiin käyttöön vuonna 1965. Sen poistamisesta on kuitenkin keskusteltu useassa UEFA:n kokouksessa viime vuosina. Vaikka mielipiteet eivät olleet yksimielisiä, monet valmentajat, fanit ja muut jalkapallon sidosryhmät ovat kyseenalaistaneet sen oikeudenmukaisuuden ja ilmaisseet parempana vaihtoehtona säännön poistamisen, UEFA:n presidentti Aleksander Čeferin kommentoi päätöstä.

Säännön vaikutus on nyt ristiriidassa sen alkuperäisen tarkoituksen kanssa, koska se ei houkuttele kotijoukkueita – etenkään ensimmäisessä osaottelussa – hyökkäämään, koska he pelkäävät maalin päästämistä, joka antaisi vastustajalle ratkaisevan edun. Lisäksi jatkoajan epäoikeudenmukaisuutta on kritisoitu, koska kotijoukkue velvoitetaan tekemään kaksi maalia, jos vierasjoukkue on tehnyt maalin.