Harvoin törmää jalkapallossakaan niin sporttisiin miehiin kuin mitä Saksan laitapuolustaja Lukas Klostermann, 25, on. Jo kymmenen vuoden ikäisenä hän pomppasi pituutta 5,43 metriä ja tykitti 70 000 katsojan edessä 50 metriä aikaan 7.21 sekuntia. Poikkeuksellisia suorituksia molemmat.

Vielä myöhäislapsuudessa Klostermannia kiehtoi yleisurheilu enemmän kuin jalkapallo. Syynä tähän olivat hänen vanhempansa, jotka olivat yleisurheilijoita.

Nykyisin lajinvaihto ei käy yhtä helposti kuin esimerkiksi Hans-Peter Briegelillä aikoinaan, mutta mahdollista se edelleen on, mistä osoituksena on Klostermann.

Yleisurheilutausta näkyy herdeckeläissyntyisen nurmikiitäjän pelaajaprofiilissa: juoksussa hän peittoaa jokaisen lähes kymmenen kertaa kymmenestä. Tämä ominaisuus kiinnitti myös RB Leipzigin scouttien huomion vuonna 2014.

Saksan jalkapalloliiton mukaan Klostermann pinkoo nykyisin 30 metriä 3.72 sekunnissa. Edes Usain Bolt ei huippuvuosinaan pystynyt yhtä koviin lukemiin. Bolt on sadan ja kahdensadan metrin sekä pikaviestin ennätysmies, 11-kertainen maailmanmestari ja kahdeksankertainen olympiavoittaja, kaikkien aikojen sprintteri.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Vuosia sitten etenkin Héctor Bellerínin, 26, ja Pierre-Emerick Aubameyangin, 32, väitettiin olevan Boltia nopeampia. Jamaikalainen juoksuikoni kuittasi huhut silloin lähinnä huumorilla. Tulokset juostiin lisäksi olosuhteissa, joita ei voi mitenkään verrata niihin, joissa Bolt aikansa kellotti.

Myös Adama Traoré, 25, uhosi muutama vuosi sitten voittavansa Boltin juoksukilpailussa.

– Nämä kaikenlaiset tarinat saavat minut lähinnä huvittuneeksi. Jalkapalloilijat ovat todella nopeita ensimmäisellä 10–20 metrillä — sitä varten he lähinnä harjoittelevat. Minun harjoitukset tähtäävät siiihen, että olen nopein 100 tai 200 metrillä, Bolt tyytyi toteamaan viisi vuotta sitten.

Bolt on oikeassa. Se, että joku jalkapalloilija kiihdyttää nopeammin kuin hän, on sinänsä jopa järkeenkäypää. Jalkapallossa harvoin löytyy sadan metrin suoria, joihin juosta, eikä varsinkaan otteluiden kriittisinä hetkinä. Siksi ei niin pitkän spurtin harjoitteleminen ole tarpeellistakaan. Alkukiihdytys ei myöskään ikinä ollut Boltin varsinainen vahvuus.

Jalkapallossa harvoin ylipäätään vaaditaan suoranopeutta. On tärkeämpää tehostaa tempon vaihdoksia ja suunnanmuutoksia. Ensimmäiset askeleet ratkaisevat. Muistetaan, kuinka Cristiano Ronaldo, 36, hävisi pikajuoksija Ángel David Rodríguezille suoralla mutta voitti hänet siksak-pujottelussa.

Klostermannin edustama Saksa pelaa parhaillaan Portugalia vastaan EM-kilpailujen toisessa alkulohko-ottelussa.