Ykkösessä kauden ensimmäinen valmentajavaihdos

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösessä neljäntenä majaileva Vaasan Palloseura vaihtaa päävalmentajaa.

Viime syksystä lähtien pestiä hoitanut Jukka Karjalainen lopettaa tehtävässä ja edustusjoukkueen apuvalmentajana aiemmin toiminut Jussi Nuorela siirtyy edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Henri Sillanpää jatkaa valmennusryhmässä toimien jatkossa joukkueen apuvalmentajana ja maalivahtivalmentajana.

– Haluamme kiittää Jukkaa hänen työpanoksestaan ja ajastaan seurassa ja toivotamme Jukalle menestystä valmentajana tulevaisuudessa, toteaa VPS:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri seuran tiedotteessa.

– VPS:n strategiassa on kunnianhimoiset tavoitteet tuleville vuosille, emmekä kaikilta osin ole onnistuneet saamaan kilpailullista ja pelaajakehitykseen liittyvää toimintaa sille tasolle, jolla haluamme olla. Kilpaurheilussa on välttämätöntä reagoida tilanteisiin nopeasti ja uskomme, että muutos vie meitä lähemmäs asetettuja tavoitteita.

Karjalainen ehti johdattaa Vepsun neljään Suomen Cupin ja seitsemään Ykköseen otteluun. Tämän kauden sarjapeleistään VPS on voittanut kaksi ja pelannut neljässä tasan, jääden kärkijoukkue Jarosta neljän pisteen päähän.

Kansainvälisen pelaajauran tehnyt ja A-maajoukkueessa pelannut Nuorela on aiemmin valmentanut muun muassa FC Espoon edustusjoukkuetta ja TPS:n juniorijoukkueita sekä toiminut FC Interissä juniori- ja talenttivalmentajana.