Bayer Leverkusen on tehnyt kahden vuoden sopimuksen venäläisen maalivahdin Andrei Lunjovin kanssa.

Lunjov, 29, siirtyy Leverkuseniin Pietarin Zenitistä, jossa hänen sopimuksensa päättyi viime kauteen. Näin ollen Leverkusenin ei tarvitse maksaa venäläistorjujasta siirtokorvausta.

Venäjän A-maajoukkueessa seitsemän kertaa esiintynyt Lunjov oli mukana maansa alustavassa EM-kisaryhmässä, muttei päässyt lopulliseen joukkueeseen.

– Saamme Andrei Lunjovin hankinnan myötä kokeneen maalivahdin. Hän voitti kolme Venäjän liigamestaruutta ja kertaalleen cup-mestaruuden edustaessaan Zenitiä neljä vuotta. Andreilla on myös kansainvälistä kokemusta seitsemän maaottelun sekä Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan pelien myötä, kommentoi Leverkusenin urheilutoimenjohtaja Simon Rolfes seuran tiedotteessa.

– Olen todella vaikuttunut kiinnostuksesta, jota Bayer Leverkusen osoitti minuun. Olen nyt osa seuraa, joka on vuosien ajan ollut yksi Saksan parhaista ja saanut vahvan maineen Venäjällä esiinnyttyään säännöllisesti europeleissä. Teen kaikkeni antaakseni parhaani Leverkusenissa, sanoi Lunjov.

Viimeisten kolmen kauden ajan Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahdin virkaa on hoitanut Huuhkajien Lukas Hradecky, joka on pelannut seurassa 127 ottelua.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
🚨 TRANSFER NEWS 🚨

Goalkeeper Andrey Lunev has joined Bayer 04 on a two-year deal!