Euroopan jalkapalloliitto UEFA on aloittanut kurinpitotoimet Englannin jalkapalloliittoa vastaan miesten EM-finaalin tapahtumista.

Italia kruunattiin sunnuntaina Euroopan mestariksi sen kukistettua Englannin Lontoon Wembleyllä kisojen loppuottelussa. Hienoa peliä varjostivat erilaiset välikohtaukset sen yhteydessä ja aikana.

UEFA syyttää Englannin jalkapalloliittoa kannattajan tunkeutumisesta kentälle, kannattajien heittämistä esineistä, kansallislaulujen aikana sattuneistä häiriöistä ja kannattajien sytyttämistä ilotulitteista. UEFA on käynnistänyt myös erillisen tutkinnan liittyen ”Wembleyllä ja sen ympärillä sattuneisiin tapahtumiin”.

Valtaosa syytöksistä liittyy stadionin sisällä nähtyihin tapahtumiin. Eräs katsoja livahti juoksemaan kentälle kesken pelin, Italian kansallislaululle buuattiin ja vihellettiin, kannattajat heittelivät erilaisia esineitä ja stadionilla sytytettiin myös ilotulitteita.

Myös stadionin ulkopuolella riitti häiriöitä, kun tuhannet ihmiset saapuivat finaalinäyttämön läheisyyteen jo kuusi tuntia ennen ottelun alkua. Lisäksi sosiaalisessa mediassa levisi runsaasti videoita ihmisistä, jotka pyrkivät stadionille järjestyksenvalvojien ohi ilman lippua.

Aluksi Wembleyltä tiedotettiin, että jotkut onnistuivat pääsemään turvajärjestelyjen ensimmäisen kehän ohi, mutta itse stadionille liputtomia ihmisiä ei päässyt. Myöhemmin poliisi kuitenkin vahvisti, että ”pieni määrä” liputtomia ihmisiä oli päässyt stadionille.

LUE MYÖS: