Robert Lewandowski, 32, on toista peräkkäin Saksan vuoden jalkapalloilija. Hän pommitti 41 maalia 29 bundesliigaotteluun ja rikkoi alkuperäisen ”pommittajan”, Gerd Müllerin, yhden kauden ennätyksen. Tämä viimeisteli 40 maalia 34 pelissä kaudella 1971–72.

Äänestyksen suorittivat Saksan urheilutoimittajien liiton (VDS) jalkapalloa seuraavat jäsenet. 563 mahdollisesta äänestä Lewandowski keräsi 356.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
Two years in a row! @lewy_official is Germany's Footballer of the Year 2021 ⭐🏅

Congrats, Lewy! 👏

🔗 fc.bayern/LewyGermanyFOT…

#FCBayern #MiaSanMia

– Ei ollut epäilystäkään, etteikö Lewy (Lewandowskin lempinimi) voittaisi tätä palkintoa tänä vuonna, sanoi Bayernin edelliskauden päävalmentaja Hansi Flick. Flick työskentelee elokuun alusta lähtien Saksan maajoukkueessa.

– Tiedän, kuinka iso kunnia tämä on, sanoi puolestaan Lewandowski.

– Olen täynnä ylpeyttä ja iloa, koska harvoin sinua valitaan Saksassa vuoden pelaajaksi kaksi kertaa peräkkäin.

Lewandowski jätti äänestyksessä taakseen Thomas Müllerin, 31, sekä Erling Hålandin, 21. Müller keräsi ääniä ”vain” 41 kappaletta, mikä oli kolme enemmän kuin Hålandin vastaava lukema.

Lewandowski nimettiin toissa kaudella myös FIFA:n vuoden parhaaksi miespelaajaksi. Se kunnia jäänee tänä vuonna saamatta, koska hän loukkaantui huhtikuussa niin ettei hän päässyt pelaamaan Mestarien liigan puolivälierissä PSG:tä vastaan. Bayern München loi otteluparissa maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta tehottomuus pudotti Der FCB:n maalierolla laulukuoroon.

Lewandowskin mahdollisuuksia ei kohentanut sekään, että hän joutui pelaamaan kesän EM-kilpailut heikossa Puolan joukkueessa. Maaleja hän teki kolme yhtä monessa ottelussa, mutta ne eivät riittäneet nostamaan polaaneja pois E-lohkon jumbosijalta.