HJK latoi murskalukemat taululle Mestarien liigan karsinnoissa

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin Jalkapalloklubi eteni tiistaina Mestarien liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta jatkoon kaatamalla montenegrolaisen Budućnost Podgorican 4-0. Klubi voitti otteluparin yhteismaalein 7-1.

HJK siirtyi johtoon jo kuudennella minuutilla Roope Riskin osumalla. Janne Saksela keskitti pallon oikealta laidalta etutolpalle ja Riski ohjasi pallon tyylikkäästi ulkosyrjällä sisään. Tilanne haiskahti paitsiolta, mutta avustavan lippu ei noussut, joten maali hyväksyttiin.

Budućnostin hyökkäyspelaaminen aktivoitui takaiskun jälkeen, mutta seuraavan osui taas HJK. Peliä oli takana vajaat 35 minuuttia, kun Sakselan keskitys tuli kimmokkeen kautta Filip Valenčičille, joka pääsi laukaisemaan Klubin kahden maalin karkumatkalle.

Viisi minuuttia myöhemmin Klubi osui jälleen, kun se pääsi nopeaan vastahyökkäykseen Budućnostin epäonnistuneen vedon jälkeen. Valenčič syötti pallon kuljetuksensa päätteeksi Riskille, joka löysi maalin edustalta Jairin, eikä brassipelaajan tarvinnut kuin ohjata pallo verkkoon.

Helsinkiläisten maalijuhlat jatkuivat vielä toisella jaksolla yhden osuman verran, kun Riski viimeisteli 49. minuutilla illan toisen maalinsa.

Seuraavalla karsintakierroksella HJK saa vastaansa Ruotsin suurseuran Malmön, joka kaatoi tällä kierroksella latvialaisen Riga FC:n yhteismaalein 2-1.