Helsingin Jalkapalloklubi pelasi kotiotteluna Malmö FF:ää vastaan tiistaina tasan 2-2. Mestarien liigan taistelu oli joukkueen osalta siinä; Malmö vei avausosan kotonaan 2-1.

Euorpelit eivät kuitenkaan pääty tähän, vaan jatkuvat helsinkiläisten osalta taas 5. elokuuta. Tuolloin kyseessä on Eurooppa-liigan karsintaottelu, jonka toinen osapuoli ratkotaan keskiviikkoiltana Azerbaidžanin Bakussa.

HJK:n vastus tulee olemaan joko azerbaidžanilainen Neftçi, tai kreikkalainen suurseura Olympiakos. Keskiviikon kotijoukkue Neftçi hävisi otteluparinsa avausosan Olympiakosille 0-1, ja on siis aavistuksen todennäköisempi helsinkiläisten vastustajaksi – Toni Koskelan johtama Klubi kohtaa tämän parin lopulta hävinneen osapuolen.

Raha ei ole ainoa mittari joukkueita ennalta arvioitaessa, mutta kyllä se tässäkin tapauksessa jotain kertoo. Neftçi saattaa olla tuntematon nimi joukkueena, mutta sen pelaajien markkina-arvoista saattaa päätellä jotain. Transfermarktin mukaan ranskalaistoppari Romain Basquen ”päivän hinta” on 800 000 euroa, kun se HJK:n arvokkaimmilla pelaajilla, Daniel O’Shaughnessylla ja Filip Valencicilla on 450 000 euroa.

Arvoja vertaillessa on toki hyvä muistaa myös, että esimerkiksi Malmö oli vastaavilla mittareilla melko kaukana HJK:sta. Ruotsalaisjoukkueen arvoksi on määritelty 24,98 miljoonaa euroa, kun Töölössä palloillaan 5,3 miljoonan euron miehistöllä. Kentällä eroa ei nähty aivan näin paljoa. Neftçillä tämä lukema on 8,4 miljoonaa euroa, Olympiakosilla taas 112,78 miljoonaa euroa.