Arsenalia arkitöikseen edustava Vivianne Miedema pelaa Hollannin paidassa käsittämätöntä olympiaturnausta – tai oikeastaan käsittämätöntä vain, mikäli hänen tulivoimansa ei ole aiemmin tuttu asia.

25-vuotias aloitti maalinteon Oranjen ja Yhdysvaltojen välisessä ottelussa perjantaina, reilun vartin pelin jälkeen. Amerikkalaiset nousivat kuitenkin nopeasti, ja olivat tauolla 2-1 johdossa.

54. minuutilla Miedema iski taas, ja puolivälieräottelu on tätä kirjoitettaessa tasatilanteessa 2-2. Ottelu on hyökkääjälle 100. maajoukkueessa.

Arsenal Women India

@ArsenalWFCIndia
Miedema scores on her 100th cap for the Netherlands 🥶🤚x.com/the_hedonist_6…

Tällä menolla vuonna 2013 maansa edustusjoukkueeseen noussut tykki rikkoo olympiaturnausten ennätyksen moninkertaisesti. Miedema on nyt tehnyt Tokiossa 10 osumaa, kun aiempi ennätys oli kuusi.

Girls On Pitch

@GirlsOnPitch1
USWNT had 1 job which is stopping Viv Miedema
It's safe to say 'mission impossible'
Miedema 2-2 USA
#Olympics

Hollannille tuomittiin ottelun loppupuolella rangaistuspotku, jota Miedema ei asettunut ampumaan. Hänen uratilastoistaan tekee entistäkin hämmentävämpiä se, että tehot tulevat pääosin avoimesta pelistä.

Tim Stillman

@Stillmanator
Miedema never takes penalties. Always take that into account when you see her goal scoring stats, they’re all from open play.

81. minuutilla rankkarin ampunut, Barcelonan Lieke Martens epäonnistui yrityksessään.

Pelin ratkaisu venyi aina rangaistuspotkukilpailuun saakka, ja Miedema asetettiin edellä mainitusta huolimatta ensimmäiseksi laukojaksi. Sekä hän, että viimeinen ampuja Aniek Nouwen epäonnistuivat, ja Hollannin kisaurakka päättyi, ja Miedeman maalisaldo jäi ”vain” kymmeneen.

Päivitetty 30.7.2021 klo 15.53: rankkareista

Päivitetty 30.7. klo 16.48: Ottelun ratkaisu