Tanskalaista Vejleä edustanut suomalaistoppari Juhani Ojala, 32, on siirtymässä skotlantilaiseen Motherwelliin. SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan Ojalan siirto julkaistaan mahdollisesti jo sunnuntaina tai viimeistään lähipäivinä.

Ojala lähti Motherwellin testattavaksi jo heinäkuun puolivälissä, ja testi on tuottamassa suomalaiselle sopimuksen ennen sarjakauden alkua. Skotlannin pääsarja käynnistyy 31. heinäkuuta. Motherwell kohtaa avausottelussaan Hibernianin.

Ojala koki karun kohtalon jäätyään viimeisten pelaajien joukossa ulos Huuhkajien EM-kisaryhmästä. Suomalaistoppari kertoi, että kisajoukkueesta rannalle jääminen tuli täytenä yllätyksenä. Tämän jälkeen Ojalan ja Suomen päävalmentaja Markku Kanervan välillä ilmeni pieniä erimielisyyksiä.

Motherwell sijoittui viime kaudella Skotlannin pääsarjassa yhdeksänneksi, mutta sitä edellisellä kaudella (2019-20) joukkue oli peräti kolmas. Skotlannin pääsarjassa on jo ennestään suomalaisväriä. Hallitsevan mestarin, Rangersin, keskikentällä taituroi Huuhkajien avainpelaaja Glen Kamara. Lisäksi Aberdeenin riveissä pelaa 22-vuotias Miko Virtanen.

Vejle ei näillä näkymin saa Ojalasta siirtokorvausta, koska topparin sopimus on katkolla, eikä optiota käytetty.

Ojala pelasi Vejlessä kesästä 2019 asti, ja hän oli nostamassa joukkueen Tanskan ykkösdivisioonasta pääsarjaan. Urallaan Ojala on edustanut muun muassa ruotsalaista Häckeniä, venäläistä Akhmat Groznya sekä sveitsiläistä Young Boysia. Suomessa Ojala on pelannut HJK:ssa sekä SJK:ssa.