Veikkausliigassa pelattiin maanantaina kaksi ottelua. Ilves voitti FC Hakan Pirkanmaan paikallispelissä 1-0 ja AC Oulu ja KTP päätyivät sarjanousijoiden taistossa 1-1-tasapeliin.

Tampereella ottelun ainoa osuma nähtiin 29. minuutilla. Ilveksen Eetu Mömmö sai pallon Hakan kenttäpuoliskolla, eteni sen kanssa kymmenisen metriä ja täräytti pomppivan kudin takanurkkaan.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Pirkanmaan derbyn maalinteon aloittaa Ilves. Eetu Mömmö ja 1–0! Veikkausliigan Instagram seuraa ottelua paikan päällä Tampereella.

#ILVHAKA

Ilveksen ottelu jatkui ikävämmissä merkeissä, kun joukkueen tämän kauden paras maalintekijä Eetu Vertainen istahti hetkeä myöhemmin nurmelle takareittään pidellen. Vertainen vietiin lopulta paareilla pois kentältä, ja hänen paikkansa otti Doni Arifi.

Oulussa maalinteossa onnistui ensimmäisenä vierasjoukkue KTP. Kotkalaisten kapteeni David Ramadingaye oli osumassa pääosassa: hän taklasi pallon joukkueelleen, spurttasi rangaistusalueelle, sai pelivälineen Alain Ebwelleltä ja laukaisi sen maata pitkin verkkoon.

MAALI ⚽️

Se on Kotka mikä johtaa Oulussa. David Ramadingaye.

#ACOKTP

ACOn tasoituksesta vastasi 80. minuutilla Ruxi, joka puski Jere Kallisen antaman kulmapotkun sisään.

MAALI ⚽️

Oulu tulee rinnalle! AC Oulu-KTP viimeiselle kympille tilanteessa 1–1.

#ACOKTP

Ilves nousi voittonsa myötä kuudenneksi ja muut maanantaina pelanneet joukkueet säilyttivät paikkansa sarjataulukossa. Haka jatkaa yhdeksäntenä, KTP 11:nä ja AC Oulu 12:na.