Jälleen on Englannissa etninen syrjintä nostanut päätään jalkapallon puolella. Marcus Rashfordille, Jadon Sancholle ja Bukayo Sakalle omistettu seinämaalaus sotkettiin myöhään perjantaina. Tällä kertaa näin kävi Darlingtonin kaupungissa. Teon motiivi on rasistinen.

Muraali maalattiin pian viime sunnuntaisen EM-loppuottelun jälkeen. Finaalin tapahtumien myötä Rashfordia, Sanchoa ja Sakaa on häiritty rasistisesti. Heitä on myös tuettu t-paidoilla ja mainostauluilla.

Lue myös: Englannin ratkaisevan pilkun hukannut Bukayo Saka uskaltaa avautua kokemuksistaan – tiesi saavansa vihat niskaansa

Darlingtonissa tehty maalaus on punavalkoinen, ja siihen on kirjoitettu pelaajien numerot — 25, 17 ja 11. Lauantain vastaisena yönä numeroiden alle raapustettiin: ”Me emme seiso kolmen Mustan leijonan rinnalla.” Luvatta tehdyssä tekstissä pelättiin myös Britannian valkoisen väestönosan joutumista vähemmistöön 2060-luvulla.

Lauantaina paikallinen Stand Up To Racism -ryhmittymä twiittasi laittomuudesta:

– Me tuomitsemme tämän rasismin ja seisomme yhteenkuuluvuutta tuntevasti Arthur Wharton Foundation takana.

– Olemme enemmistö, ja pelkurimaiset rasistit eivät ole tervetulleita.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Huligaani toteutti ilkivaltansa hyväntekeväisyysjärjestö Arthur Wharton Foundationin tilojen ulkoseinään. Organisaatio on omistettu Whartonille, joka oli todennäköisesti jalkapallohistorian ensimmäinen musta ammattilaispelaaja. Hän aloitti amatööriuransa pelaamalla Darlington FC:ssä maalivahtina.

– Viranomaiset tutkivat ilmiantoja Arthur Whartonin muraaliin tehdyistä vahingoista, sanoi Durhamin konstaapelien edustaja.

Katso: Näin Marcus Rashfordille omistettu muraali muuttui entistä ehommaksi – rasistisen vandalismin merkit peittyivät syvälle

Sadat ihmiset paheksuivat rasistista viestiä sosiaalisessa mediassa. Se piilotettiin äkkiä lauantain aikana.

Parlamentin jäsenen Peter Gibsonin mukaan Darlington ”on avoin ja ystävällinen paikka kaikille ihmisille. Graffitista vastuussa olevat henkilöt pitäisi tunnistaa ja heitä pitäisi rangaista.”