Kuopion Palloseura vastasi torstaina suomalaisittain ilahduttavimmasta jalkapallouutisesta, kun se pudotti jatkosta ukrainalaisen Vorskla Poltavan ja eteni Konferenssiliigan karsintojen kolmannelle kierrokselle. KuPS:n voitto oli dramaattinen, sillä se nousi tasoihin vasta lisäajalla Urho Nissilän maalilla ja voitti ottelun Lucas Rangelin puskumaalilla.

Jalkapallon ystävät ovat harmitelleet somessa sitä, ettei ottelua televisioitu Suomeen minkään kanavan tai palvelun kautta. Moni löysi kuitenkin ukrainalaisen striimin ja kaiketi sellaisen kautta kuvaa on nyt välitetty myös YouTubeen.

Allaolevan koosteen on palveluun ladannut tili ”koora live”, ja siitä näkyvät kaikki pelin merkittävimmät tapahtumat. KuPS:n avausosuma oli komea Jordan Sebbanin ylänurkkakuti ja Nissilän tasoitusmaali puolestaan seurausta loppuun saakka pelaamisesta, kun KuPS oli ensin ampunut pallon tolppaan. Rangel sai voittomaaliinsa keskityksen todella kaukaa, ja saipa Vorsklakin jatkoajalla erinomaisen maalintekopaikan.

https://www.youtube.com/watch?v=hS2foHKCeNg

KuPS kohtaa seuraavalla kierroksella joko kreikkalaisen Aris Thessalonikin tai kazakstanilaisen Astanan. Otteluparin toisessa osaottelussa on tämän jutun kirjoitushetkellä (23.43) meneillään jatkoaika (yhteismaalit 2-2), jonka Aris pelaa yhden miehen vajaalla Mateo Garcían saatua punaisen kortin 86. peliminuutilla.

Kuopiossa KuPS ei välttämättä enää europelejään jatka, sillä Ylen toimittaja Henri Pitkäsen mukaan KuPS:n oma kotistadion ei täytä enää kilpailun tässä vaiheessa UEFA:n stadionkriteereitä. Pitkänen uumoilee KuPS:n pelaavan kotiottelunsa Helsingissä Bolt Arenalla ensi viikon torstaina.

KuPS kertoi kuitenkin hakevansa UEFA:lta poikkeuslupaa kotiottelun pelaamiseksi Kuoiossa.

Muokattu 30.7. klo 9.40: Lisätty tieto siitä, että KuPS anoo UEFA:lta poikkeuslupaa kotiottelun pelaamiseksi Kuopiossa. Korjattu myös Urho Nissilän nimessä ollut kirjoitusvirhe.