Miesten EM-kisojen aikana on herännyt keskustelua siitä, kuinka kannattajat buuavat toisten maiden kansallislauluille.

Ilmiö nosti viimeksi päätään keskiviikkona Englannin ja Tanskan välisessä välieräottelussa, joka pelattiin Lontoon Wembleyllä.

Osa stadionilla olleista englantilaiskannattajista säesti Tanskan kansallislaulua vihellyksin ja buuauksin, jotka kuuluivat selkeästi myös kansainvälisessä lähetyksessä.

Englannin maajoukkueen entinen hyökkääjä Gary Lineker toivoi sosiaalisessa mediassa, että sama ei toistu ensi sunnuntaina, kun Englanti ja Italia kohtaavat kisojen loppuottelussa, joka pelataan niin ikään Lontoossa.

– Jos sinulla käy riittävä tuuri ja saat lipun finaaliin, niin pyydän, ettet buuaa Italian kansallislaululle. A) Se on kerrassaan erinomainen ja kuuntelemisen arvoinen. B) Se (buuaaminen) on perkeleen rumaa, epäkunnioittavaa ja kertakaikkisen luokatonta, kirjoitti Lineker Twitterissä.

Gary Lineker

@GaryLineker
If you’re lucky enough to get a ticket for the final, please, please don’t boo the Italian anthem. A/ It’s an absolute belter and worth listening to. B/ It’s bloody rude, disrespectful and utterly classless.

Toinen Englannin maajoukkueen entinen pelaaja, laitapuolustaja Gary Neville taas ei koe kansallislauluille viheltämistä niin suurena ongelmana. Nevillen mukaan moinen käytös oli arkipäivää myös hänen pelivuosinaan.

– Kun minä pelasin [maajoukkueen kanssa] eri maissa ja kansallislaulullemme buuattiin, ajattelin aina sen olevan sitä, että vastustajan fanit yrittävät horjuttaa meitä, hukuttaa meidän kannattajiemme äänet. En ikinä ajatellut, että se on jonkinlainen hyökkäys meidän kansaamme kohtaan. Samoin myös silloin, kun me teimme sitä muille joukkueille. Onko se oikeasti niin huono ja epäkunnioittava asia? kysyi Neville ja lisäsi hymiöin odottavansa kiihkeää keskustelua aiheesta.

Gary Neville

@GNev2
When I played in the different countries and our NA was booed I always took it as the opposition fans trying to unsettle us , drown our fans out and never as some kind of attack on us as people.Same when we did it other teams. Is it really that bad and disrespectful? Incoming🔥😂

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!