Tanskan Andreas Christensen, 25, uskoo, että hänen joukkueensa valioliigapelaajilla on kaikki, mitä tarvitaan Harry Kanen, 27, merkkaukseen ja hiljentämiseen, kun Tanska ja Englanti iskevät yhteen Wembleyllä EM-kilpailujen välierissä. Ottelu pelataan keskiviikkona.

Christensen edustaa ammatikseen Chelseaa, joka on yleensä pärjännyt hyvin Tottenhamissa pelaavaa Kanea vastaan. Tanskalaiset voivat myös hyötyä siitä, että heidän keskikentällään operoi Pierre-Emile Højbjerg, 25. Højbjerg on Kanen seurajoukkuetoveri.

– Tunnemme, mitkä ovat hänen vahvuutensa, ja kaikilla on ajatus siitä, mitä voimme tehdä pysäyttääksemme hänet, sanoi Christensen lehdistötilaisuudessa Kanesta.

– Højbjerg tuntee hänet myös, ja voi olla, että hän pystyy jakamaan tietojaan. Kaikilla jalkapalloilijoilla on tietyt rutiinit, ja meidän täytyy käyttää ne hyväksemme.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!

Kanen turnaus on ollut nousujohteinen. Hänestä ei ollut oikeastaan apua Englannille vielä lohkovaiheessa, mutta neljännesvälierissä hän teki 2–0-maalin Saksaa vastaan ja karussa 4–0-voitossa Ukrainasta hän herkutteli kahdella täysosumalla.

– Hän on hyvä jalalla ja hän on yksi parhaista viimeistelijöistä maailmassa, Christensen lisäsi ja tarkensi vielä:

– Reagoin paljon vaistoillani. Hän on hyvin isokokoinen, joten on vaikeaa päästä hänen iholleen. Toisaalta hän on teknisesti taitava, joten minun ei myöskään kannata mennä liian lähelle.

Christensen toteaa lisäksi lehdistötilaisuudessa, että Tanskan pelaajilla on riittävästi osaamista kaikkien ennakkosuosikkien haastamiseen.

Joukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmandin mielestä hänen pelaajiensa tarvitsee vain olla tietoisia Kanesta. Tärkeämpää on keskittyä siihen, minkälaisia asioita Englanti joukkueena toistaa hyökkäyksissään:

– Tiedämme täysin, miten he hyökkäävät, joten luomme muutamia rakenteita, joilla voimme pysäyttää heidän lähentelynsä.

Englannilla on pelissä kotietu, mikä ei ole aivan pikkujuttu. Tanskalaisia ei myöskään saavu paikalle Iso-Britannian rajoja kauempaa. Tämä johtuu koronaviruspandemian aikaansaamista matkustusrajoituksista.

– Heillä on miesylivoima, mutta olemme onnellisia ja yritämme olla niin rauhallisia kuin osaamme. Olemme osoittaneet, että meillä on tarpeeksi laatua parhaiden haastamiseen. Kaikki tiivistyy siihen, kumpi haluaa sitä [loppuottelua] enemmän, totesi Christensen.