”Toivoin, että pelejä olisi kertynyt 109” – Toni Kroos lopetti maajoukkueuransa

© Kuva: Getty Images

Saksan putoaminen ulos EM-kisojen puolivälieristä merkitsi useita jäähyväisiä. Joachim Löwin 15-vuotinen päävalmentajaura päättyi 0-2-tappioon Englannille, ja hyvin mahdollisena pidetään, että EM-turnauksessa paluun maajoukkueeseen tehneet Thomas Müller ja Mats Hummels vetäytyvät Saksan paidasta uudestaan.

Varmuutta tästä ei vielä ole, mutta varmaa sen sijaan on, ettei Toni Kroosia enää Saksan maajoukkueessa nähdä. 31-vuotias Kroos ilmoitti maajoukkueuransa päättymisestä perjantaina Instagramissa.

– Olen pelannut 106 kertaa Saksan maajoukkueessa. Seuraavaa kertaa ei tule, Kroos aloitti postauksensa.

– Olisin toivonut hartaasti, ja tein vielä kerran kaikkeni sen eteen, että maaotteluita olisi kertynyt lopulta 109, ja että lopuksi olisi tullut vielä yksi suuri titteli, euroopanmestaruus.

– Olin päättänyt jo aiemmin lopettaa tämän turnauksen jälkeen. Minulle oli jo pidempään selvä, etten olisi käytettävissä Qatarin vuoden 2022 MM-kisoissa. Ennen kaikkea siksi, että haluan suunnata täyden keskittymiseni tulevina vuosina tavoitteisiini Real Madridin kanssa. Sen vuoksi aion suoda itselleni tästä lähtien tietoisesti myös taukoja, joita en ole maajoukkuepelaajana saanut 11 vuoteen.

Kroos kertoo tekstissään myös haluavansa antaa enemmän aikaa vaimolleen ja kolmelle lapselleen. Hän sanoo kantaneensa Saksan paitaa ylpeydellä ja intohimolla, kiittelee faneja tuesta ja myös kaikkia kriitikoita ”ekstramotivaatiosta”.

– Lopuksi haluan kiittää sydämellisesti myös Jogi Löwiä. Hän teki minusta maajoukkuepelaajan ja maailmanmestarin. Hän luotti minuun. Kirjoitimme pitkään yhdessä menestystarinaa, Kroos lisäsi.

Kroos teki 106 A-maaottelussaan 17 maalia ja antoi 19 maalisyöttöä. Hän on pelannut Real Madridissa vuodesta 2014 lähtien. Real Madrid maksoi Kroosista tuolloin Bayern Münchenille 25 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Kroos oli koko maajoukkueuransa ajan Joachim Löwin ehdoton luottopelaaja. Yksikään toinen kenttäpelaaja ei pelannut Löwin maajoukkueessa yhtä usein ja pitkään. Kroos kuului luonnollisesti myös vuoden 2014 maailmanmestarijoukkueeseen. Seurajoukkuetasolla hän on voittanut muun muassa neljä kertaa Mestarien liigan, kerran Bayern Münchenissä ja kolmesti Real Madridissa. Saksan vuoden jalkapalloilijaksi Kroos valittiin vuonna 2018.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toni Kroos (@toni.kr8s)