Inter Alliesin keskuspuolustaja Hashmin Musah, 24, sai varttinsa parrasvaloissa viime viikonloppuna Ghanan Valioliigassa, kun hän viimeisteli pallon kaksi kertaa oman maalivahtinsa taakse.

Allies oli ottelussa 5–0-tappioasemassa Ashanti Goldia vastaan, kun Musah tarttui tuumastaan toimeen 12 minuuttia ennen pelin päättymistä. Hänet oli otettu kentälle vaihdosta puolta tuntia aiemmin.

Musah osoitti 6–0- ja 7–0-maaleissa sellaista neuvokkuutta, ettei kukaan epäillyt, etteivätkö ne olisi tahallisesti tehtyjä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Saddick Adams

@SaddickAdams
The craziest own goals ever in the history of football.

Ashgold 7 vs 0 Inter Allies. Ghana Premier League smh.

Musah ei salannut ajatuksiaan median tentissä:

– Ottelun jälkeen minun tiimini kehaisi minua siitä, että olin pilannut vedon, joka oli lyöty ottelua varten.

– Lupasin valmentajalleni, että jos hän antaa minun pelata, pilaan vedon. Ja pelin jälkeen kaikki onnittelivat minua, Musah uskoutui Kumasi FM:lle Goalin mukaan.

– Kuulin hotellilla, että 5–1-tuloksesta meitä vastaan oli lyöty vetoa.

– En hyväksy vedonlyöntiä.

Ghanalaispelaaja otettiin takaisin penkille heti sen jälkeen, kun hän oli saanut urakkansa päätökseen. Samalla päättyi Alliesin ankea kausi maan pääsarjassa. Joukkue putoaa ensi vuodeksi alemmalle sarjatasolle, koska se jämähti Valioliigan viimeiselle sijalle.

Musahin esittämät väitteet ja hänen aikaansaannoksensa ovat asettaneet Ashanti Goldin ikävään valoon. Joukkueen johto on kiistänyt syytökset sääntöjen vastaisista teoista. Obuasilaisseuran versio tapahtumista on se, että heidän pelaajansa ”pelasivat kilpailullisesti koko ottelun ajan”. Viisi ”hienoa” maalia syntyi ”kovan työn ja yhteistyön kautta”.

On kuitenkin toimittajan ominaisuudessa sanottava, ettei osa niin sanotuista hienoista maaleista kestä lähempää tarkastelua.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Yaw Ampofo Jr

@Yaw_Ampofo_
🚨

Hashmin Musah's own goal on oneside

🇬🇭Now this is the fourth goal scored by Ashanti Gold SC

Oh Jesus Christ😭

Ghanan jalkapalloliitto on kertonut ottavansa tapauksen tutkintaansa. Ashanti Gold on uhannut oikeustoimilla jokaista henkilöä ja organisaatiota, joka ”virheellisesti syyttää seuraa sopupelistä”.

Musah teki tällä kaudella 29 ottelussa yhden maalin oikeaan päähän. Sitä ennen hän oli pelannut kaksi kautta ilman maaleja.