Vain yksi maali kolmessa pelissä – näin Veikkausliiga-seuroista kommentoitiin Konferenssiliigan avauspelejä

© Kuva: Juha Tamminen

Euroopan jalkapalloliiton UEFAn uusi seurajoukkuekilpailu Konferenssiliiga alkoi torstaina suomalaisseurojen osalta vaatimattomasti.

Veikkausliigasta ensimmäisellä karsintakierroksella ovat Kuopion Palloseura, FC Honka ja FC Inter, joista vain Inter onnistui maalinteossa ensimmäisessä osassa.

KuPS hävisi armenialaisen FC Noahin vieraana 0-1, Honka ja färsaarelainen NSÍ Runavík pelasivat Espoossa 0-0-tasapelin ja FC Inter ja unkarilainen Puskás Akadémia päätyivät Turussa 1-1-tasalukemiin.

Kuopiolaisten päävalmentaja Simo Valakari sanoi, että hänen ryhmänsä olisi pitänyt pystyä parempaan.

– Ei jäänyt tekosyitä tälle tappiolle – vastustaja oli tänään meitä parempi. He puolustivat hyvin ja tekivät sen maalin, mihin itse emme pystyneet. Meillä oli muutama maalipaikka ottelussa, vastustajalla ei juuri yhtään, mutta hävisimme silti, Valakari kommentoi KuPSin sivuilla

– Meiltä vaaditaan toisessa osaottelussa iso parannus ja meidän on saatava tulos kotikentällä. 1-0 tappio ei ollut katastrofi, mutta pelitapahtumiin peilattuna meidän olisi pitänyt pystyä ottamaan pelistä parempi tulos. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, he pelasivat hyvän ottelun.

Hongan keskikenttäpelaaja Lucas Kaufmann kommentoi maalitonta tasapeliä seuraavasti.

– Tämä ei tietenkään ollut tulos, jota haimme. Valmistauduimme otteluun mielestäni huolella ja harjoittelimme hyvin. Emme olleet parhaimmillamme tänään, mutta täytyy toki antaa kehuja myös vastustajalle tiiviistä puolustamisesta.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kaufmannin ja kumppanien kausi on alkanut hankalasti myös Veikkausliigassa. Kuva: Juha Ramminen

– Totta kai näissä kaksiosaisissa ottelupareissa haluaisi ottaa ensimmäisestä osasta hyvän tuloksen ja sitä kautta päästä hyvistä asetelmista toiseen osaotteluun. Nyt kummallakaan joukkueella ei ole toiseen osaan etua. Uskon, että tulemme olemaan kuitenkin hyvin valmistuneita.

– Totta kai meidän olisi pitänyt voittaa tänään. Mutta emme nyt voi tehdä muuta kuin keskittyä seuraavaan Veikkausliiga-otteluun ja sen jälkeen toiseen osaotteluun. Meidän pitää vierasottelussa Färsaarilla näyttää, että olemme parempi joukkue ja napata se jatkopaikka. Teemme varmasti kaikkemme sen eteen.

Ainoastaan Turusta kantautui hieman positiivisempia kommentteja, vaikka kovatasoisen vastustaja tasoitusmaali jäikin kaivelemaan

– Olen iloinen. Jos olisimme saaneet pidettyä johdon, olisin vielä iloisempi. En voinut pyytää pelaajilta enempää. Tuntui, että olimme parempi joukkue joka puolella kenttää, kommentoi Interin päävalmentaja José Riveiro seuran sivuilla.

– Toisen puoliajan lopussa olimme vähän huonompia, kun he saivat paikkansa. Tämä johtui siitä, ettemme tehneet pitkiä syöttöketjuja, vaan pelasimme pitkiä palloja, joista noin laadukas joukkue osaa kääntää pelin katkon jälkeen vauhdilla. He pääsivät parilla, kolmella syötöllä boksiimme ja pakottivat meidät ahtaalle.

– Toinen puoliaika oli meiltä arvostettavaa jalkapalloa ja saamme olla iloisia siitä. Toinen peli on jäljellä, ja meillä tämän päivän esityksen jälkeen syytä uskoa, että voimme pelata hyvin sielläkin. Kuka ikinä tietää, mitä Unkarissa voi tapahtua.

Toiset osaottelut pelataan ensi viikon torstaina.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004