Brittitoimittajilta raippaa Teemu Pukin otteille Valioliigassa: ”Hänessä tiivistyvät Norwichin ongelmat”

© Kuva: Getty Images

Norwich Cityn paluu Englannin pääsarjatasolle on ollut kivinen. Valioliigajätit ovat vuorollaan osoittaneet tasonsa. Ensin liiga-avauksessa Liverpool möyhensi Norwichia 3–0, lauantaina oli Manchester Cityn vuoro kurittaa Kanarialintuja maalein 5–0.

Norwich on siis ollut täysi vastaantulija alkukaudella, eikä Telegraphin jalkapallokirjeenvaihtaja Jason Burt ei ole katsonut sitä hyvällä. Hänen tulkintansa mukaan Teemu Pukki, 31, voi olla yksi joukkueen ongelmista.

– Teemu Pukki oikeastaan tiivistää koko Norwichin. Hän on mahtavan tehokas hyökkääjä yhtä alemmalla sarjatasolla, mutta onko hän riittävän hyvä, jotta tekisi tarpeeksi maaleja myös Valioliigassa? Enpä tiedä, sanoi Burt yleisradioyhtiö BBC:n podcastissa.

Toinen ohjelman juontajista Nathan Blake komppasi Burtin näkemystä. Hän arvelee, että Norwich on jumiutunut omaan pelisysteemiinsä eikä osaa mukautua laadukkaampien joukkueiden asettamiin vaatimuksiin.

– Olen samaa mieltä. Koko joukkue tekee liikaa virheitä ja luottaa liikaa omaan sapluunaansa.

Pukki ei ole vielä lisännyt merkintöjä maalisarakkeeseensa, sillä joukkue ei ole vielä tehnyt yhtään maalia. Laukaisemaan hän on päässyt vain kerran.

Norwich kohtaa tiistaina liigacupissa Bournemouthin. Joukkueelle jää siitä neljä päivää aikaa palautua. Valioliigan kolmantena pelipäivänä lauantaina vastaan asettuu Leicester City.