HJK:lla on torstaina edessään valtavan iso ottelu. 0-1-tappio vieraskentällä Istanbulissa jätti sille edelleen oven raolleen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, kun otteluparin Fenerbahce-HJK voittaja ratkaistaan Töölössä Bolt Arenalla. Ottelu alkaa kello 19.

Fenerbahcen hyökkäys on ollut hyvin varamiehinen useiden loukkaantumisten vuoksi, mutta vaihdossa aloittaneen Muhammed Gümüskayan unelmavedolla kotipelistä irtosi kuitenkin 1-0-voitto. 20-vuotias turkkilainen ehti olla kentällä vain kolmisen minuuttia ennen maaliaan.

Helsingissä pelattavaan toiseen osaotteluun Fenerbahce saa kaivattua tulivoimaa hyökkäykseensä, kun mukana on nyt myös kokenut ecuadorilainen Enner Valencia. 31-vuotias kärkimies oli ollut kahdesta pelissä sivussa lievän vamman vuoksi, mutta hän avasi kilpailukautensa sunnuntaina, kun Fenerbahce kaatoi kotikentällään Antalyasporin 2-0. Valencia pelasi ottelussa 27 minuuttia ja teki lisäajalla joukkueensa toisen maalin. 1-0-maalin teki 89. minuutilla Slovenian maajoukkueen keskikenttämies Miha Zajc.

Enner Valencia on pelannut Fenerbahcen ohella urallaan muun muassa West Hamissa, Evertonissa ja meksikolaisessa Tigresissä. Hänet muistetaan hyvin myös vuoden 2014 MM-kisoista, joissa Valencia teki peräti kolme maalia: yhden Sveitsin ja kaksi Hondurasin verkkoon. Fenerbahceen 61 A-maaottelua pelannut ecuadorilainen siirtyi vuosi sitten.

Viime kaudella Valencia viimeisteli Fenerbahcelle 12 maalia 34 Superliigan ottelussa. Maaleista 11 syntyi tämän vuoden puolella.

Fenerbahcen globaalisti tunnetuin pelaaja on tietysti saksalaistähti Mesut Özil, joka edusti kahdeksan vuoden ajan Arsenalia ennen kuin siirtyi viime vuonna Fenerbahceen. Vuoden 2014 maailmanmestari on myös Fenerbahcen kapteeni. Otteluparin ollessa yhä täysin auki myös Özil lentää tietysti joukkueen mukana Helsinkiin.

Fenerbahçe English

@Fenerbahce_EN
Here’s our Squad List for tomorrow’s match. 🟡🔵

#HJKvFB

Ensimmäisessä HJK-ottelussa loukkaantuneet Irfan Kahveci ja Filip Novak eivät ole pelikunnossa eivätkä Helsinkiin lennä. Jo entuudestaan sairaslistalla olivat Mert Hakan Yandas, Dimitrios Pelkas ja Serdar Dursun.

Fenerbahce on nyt pelannut kolme kilpailullista ottelua kaudella 2021-2022, eikä ole päästänyt näissä maaliakaan.

Otteluparin häviäjäkin jatkaa pelejään lohkovaiheessa, mutta Eurooppa-liigan sijaan Konferenssiliigassa. Molempia kilpailuja pelataan torstaisin.

Lähde: SportsMole