Islantilaisnainen kohahduttaa syyttämällä maajoukkueen tähtipelaajaa törkeistä teoista – jalkapalloliiton puheenjohtaja erosi

© Kuva: Getty Images

Islannin maajoukkueen monivuotista runkopelaajaa Kolbeinn Sigþórssonia, 31, epäillään seksuaalisesta häirinnästä, kertoo Expressen.

Islantilainen nainen väitti maansa yleisradioyhtiö Ruvin haastattelussa neljä päivää sitten, että ”tunnettu maajoukkueen jäsen” ahdisteli häntä seksuaalisesti reykjavikilaisessa yökerhossa syksyllä 2017.

– Hän tarttui minua haarovälistä, ja vähän myöhemmin hän piti kiinni kaulastani muutaman sekunnin ajan. Minulla oli näkyviä vammoja kahdesta kolmeen viikkoa sen jälkeen. Sain lääkärintodistuksen vammoista päivän päästä tapahtumista, nainen kertoo artikkelissa.

Poliisitutkinta eteni hitaasti. Islannin jalkapalloliitto KSI tarjosi naiselle salassapitosopimusta mutta tämä kieltäytyi siitä. Pian pelaaja itse naisen mukaan tunnusti tekonsa ja sovitteli asian rahalla.

Nainen sanoo, että KSI:n puheenjohtaja Guðni Bergsson kertoi ottavansa tapauksen vakavasti, mutta vähän aikaa sitten Guðni väitti, ettei liitto tiedä mitään maajoukkuepelaajiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä. Naisen antama haastattelu oli vastaus Guðnille.

Islantilaismedia tietää kertoa, että epäilty pelaaja on Kolbeinn, koska kaikki kuvailut osuvat häneet. Hän ei yllättäen osallistu tuleviin maajoukkueotteluihin, ja hänen edustamansa seura IFK Göteborg tiedotti maanantaina, että yksi joukkueen pelaajista syyllistyi seksuaaliseen häirintään vuonna 2017.

Guðni on eronnut toimestaan. Liitto on myös julkisesti pyytänyt anteeksi Guðni aiempia väitteitä.

Tänä kesänä on törmätty moniin vastaaviin tapauksiin. Islannin ehkä suurinta tähteä Gylfi Sigurðssonia epäillään lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksista, ja hänet on vapautettu takuita vastaan. Manchester Cityn Benjamin Mendy on vangittu todennäköisin syin epäiltynä raiskauksista, ja Cristiano Ronaldon raiskausepäilyt ovat jälleen nousseet esiin sosiaalisessa mediassa hänen Manchester United -siirtonsa myötä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.