Joel Pohjanpalo avasi siirtonäkymiään: ”Keskusteluja on käyty”

© Kuva: Getty Images

Siirtoikkuna on suurimmassa osassa Euroopan maita auki enää kaksi päivää, ja menee kiinni tiistai-iltana. Huuhkajien kärkimies Joel Pohjanpaloa on huhuttu elokuussa muun muassa Kölniin ja Stuttgartiin, mutta kumpikin huhu on viime aikoina vaimentunut. Stuttgart löysi lisäksi maanantaina etsimänsä hyökkääjän, kun se lainasi Wolfsburgista Omar Marmoushin.

26-vuotiaalla Pohjanpalolla on sopimusta Leverkusenin kanssa enää vuosi jäljellä. Isoa roolia Werkselfissä ei ole oikein aiempina vuosina löytynyt, ja Pohjanpalo onkin lainattu peräti neljä kertaa muihin saksalaisseuroihin (VfR Aalen, Fortuna Düsseldorf, Hamburger SV ja Union Berlin).

Asema ei vaikuta muuttuneen merkittävästi hyvin menneen EM-turnauksenkaan jälkeen. Pohjanpalo pelasi Saksan Cupin avauskierroksella alasarjaseura Lokomotiv Leipzigia vastaan 17 minuuttia, ja kolmessa bundesliigaottelussa vastuuta on herunut yhteensä kymmenen minuuttia.

Kilpailutilanne ei ole helppo, sillä Leverkusenin hyökkäyksen kärjessä häärii EM-kisojen maalikuninkuuden jakanut Patrik Schick. Lisäksi hyökkäyksen eri pelipaikoilta löytyvät kokenut Karim Bellarabi, Moussa Diaby, brassilupaus Paulinho, Lucas Alario sekä vastikään Toulousesta Bayern Münchenin nenän edestä värvätty ranskalaislupaus Amine Adli.

Olisi tavallaan jopa loogista, jos Pohjanpalo vielä myytäisiin tämän tai huomisen päivän aikana. Mikäli jatkosopimusta Leverkuseniin ei kauden aikana synny, voisi Pohjanpalo neuvotella tammikuussa vapaasti muiden seurojen kanssa.

Pohjanpalo myönsi Huuhkajien maanantaisessa lehdistötilaisuudessa pitävänsä Leverkuseniin täksi kaudeksi jäämistä todennäköisimpänä vaihtoehtona, mutta ei sulkenut täysin pois nopeitakaan käänteitä. Sellaisia tarvittaisiinkin, kun hyökkääjä kerran tällä hetkellä Helsingissä on.

– Tällä hetkellä sopimustani on vuosi jäljellä. Totta kai keskusteluja on käyty niin monen bundesliigaseuran kuin myös ulkomaalaisten seurojen kanssa mahdollisesta siirrosta tai lainasiirrosta, Pohjanpalo paljasti medialle.

– Toistaiseksi olen erittäin tyytyväinen Leverkusenissa. Koronatartunta vähän vaikeutti preseasonia, ja olen ollut takaisin vasta kuukauden päivät. Sekin osoittaa jo paljon, että olen päässyt kahdessa pelissä vaihdosta sisään.

– Kaikki tietää, että meillä on jouluun asti pelejä käytännössä kaksi kertaa viikossa. Peliajasta kilpaillaan euroopanmestaruuskisojen maalikuninkaan kanssa, joten siitä voi kaikki laskea, että peliajan saaminen on vaikeaa. Kilpailutilanne on kova, mutta niin sen täytyy ollakin.

– Sopimusta on vuosi jäljellä, joten neljän kuukauden päästä saisin sopia uudesta sopimuksesta minkä tahansa muun seuran kanssa, tai miksei Leverkuseninkin. Katsotaan, tapahtuuko tässä seuraavien päivien aikana vielä jotain. Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä, että jään Leverkuseniin taistelemaan peliajasta.

”Leverkuseniin jääminenkään ei huono vaihtoehto”

Pohjanpalo muistutti, että koronan aiheuttama talouskriisi näkyy myös monen seuran kokoonpanosuunnittelussa ja pelaajamarkkinoilla. Jokaisen seuran tiedossa on, että Pohjanpalo on ensi kesänä saatavilla siirtokorvauksetta, joten monen strategiaan voi kuulua odottaa mieluummin vuosi.

– Eikä seurakaan halua minua välttämättä päästää pois. He ovat sanoneet haluavansa minun jäädä heille. Silti he ymmärtävät senkin, että haluan enemmän peliaikaa. Ilmaiseksi sitä ei kuitenkaan tule. Katsotaan, mitä tapahtuu, Pohjanpalo lisäsi.

Pohjanpalo teki viime kaudella Union Berlinissä kuusi maalia 19 ottelussa, ja EM-kisatkin menivät hienosti. Hän on varmasti merkattu mies kärkimiestä etsivien seurojen keskuudessa, mutta tosiasia on, että monen seuran talous ei välttämättä salli toivottua hankintaa.

– Pari päivää tässä on vielä aikaa. Jos jään Leverkuseniin, sitten jään taistelemaan peliajasta, eikä sekään missään nimessä huono vaihtoehto ole.

– Jos tässä täytyisi vielä lääkärintarkastukseen lähteä, niin pitäisi ”Riven” (valmentaja Markku Kanerva) kanssa jutella asiasta.

Pohjanpalo ei täysin tyrmännyt sitä, etteikö Köln- ja Stuttgart-huhuissa olisi ollut jotain perää.

– Todennäköisesti [saksalaisella] medialla on jonkinnäköinen haju siitä, mistä seuroista on kyse, ja missä seuroissa on tarvetta hyökkääjälle. Agenttini tietää näistä asioista kuitenkin paljon enemmän kuin minä itse. Olen sanonut hänelle, että niin kauan kuin ei mitään täysin konkreettista ole, on turhaa keskustella. Huhuja riittää, ja minä tiedän tasan tarkkaan, mitkä seurat ovat kiinnostuneita, Pohjanpalo totesi.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.