Kansainvälinen pelaajayhdistysten kattojärjestö FIFPro neuvottelee hallitusten kanssa, jotta jalkapalloilijoita saataisiin evakuoitua Afganistanista. Väkivallan uhka Afganistanissa on erittäin suuri, koska vanhoillinen ääriliike Taliban on vallannut koko maan komentoonsa.

– Viime päivien aikana FIFPro on konsultoinut hallitusten kanssa rakeentaakseen evakuointisuunnitelman riskialueilla oleville urheilijoille, FIFPro twiittasi perjantaina.

Lue myös: Veikkausliigatähti Moshtagh Yaghoubi huolissaan Afganistanin tilanteesta: ”En ole saanut sukulaisiini yhteyttä”

FIFPro kertoo, että pelastusoperaation tarkoituksena olisi saattaa mahdollisimman monta ihmistä turvaan Afganistanista. Liiton mukaan se on erityisen huolissaan naisista ja heistä, jotka ovat julkisesti puoltaneet ihmisoikeuksien kehittymistä maassa.

The Athleticin tietojen mukaan FIFA osallistuu aktiivisesti FIFPron hankkeeseen. Kansainvälinen jalkapalloliitto on lähettänyt kirjallisen toiveen hallinnoille ympäri maailmaa, jotta hädänalaisia naispelaajia pystyttäisiin kuljettamaan turvallisesti Afganistanin rajojen ulkopuolelle.

Lue myös: Afganistanilainen entinen maajoukkuelupaus kuoli yrittäessään paeta maasta

– Afganistanin tilanne on edelleen epävakaa ja hyvin huolestuttava, totesi FIFA:n edustaja The Athleticin mukaan.

FIFA kertoo, että se tukee Afganistanin jalkapalloliittoa ja että se on ollut yhteydessä liiton johtajiin.