Thomas Lam, 27, jatkaa pelaajauraansa Bulgarian pääsarjassa TsSKA Sofiassa, selviää seuran verkkosivuilla julkaistusta tiedotteesta. Lam siirtyy uuteen seuraansa PEC Zwollesta Hollannista.

Lam on läpäissyt TsSKA:n lääkärintarkastuksen, minkä lisäksi hän on ehtinyt jo harjoittelemaan uusien joukkuekavereidensa kanssa. Siirto julkistettiin maanantaina.

Lähtökohtaisesti Lam tulee Bulgariaan Menno Kochin, 27, korvaajaksi. Loukkaantumisestaan johtuen Koch ei pysty pelaamaan ainakaan muutamaan kuukauteen. Kyvyiltään Lam on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan keskikentän pohjalla ja puolustuksessa.

[readmore from=Lam-Thomas]

Lamin siirron välittäjänä toimi agentti Mino Raiola. Raiola pitää huolen lukuisten eturivin tähtien, kuten Erling Braut Hålandin, Gianluigi Donnarumman, Marco Verrattin ja Matthijs de Ligt’n, oikeuksista, ja hänellä on hyvät suhteet esimerkiksi Juventuksen ja PSG:n seurajohtoon.

Raiola ei kuitenkaan nauti kaikkialla yhtäläistä arvostusta. Muun muassa entinen jalkapalloilija Gary Neville on monia kertoja kärkkäästi moittinut hänen toimintatapojaan, yhdeksän vuotta sitten valmentajaikoni Alex Ferguson nimitti Raiolaa suoraan ”paskakasaksi”.

TsSKA Sofia kilpailee tällä kaudella Konferenssiliigassa. Se kohtaa karsintojen viimeisellä kierroksella Viktoria Plzeňin. Armeijan seuraksi perustettu TsSKA on 73-vuotisen historiansa aikana saavuttanut ennätykselliset 31 Bulgarian-mestaruutta. Se on pelannut kaksi kertaa Euroopan cupin välierissä ja voittanut kerran cup-voittajien cupin.

Bulgarialainen jalkapallotoimittaja Metodi Shumanov huhuili kaksi päivää sitten myös Robert Ivanovia, 26, TsSKA Sofian riveihin.

Muokattu 16.8. klo 19.50: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Kovalle siirrolle vahvistus: Kiistelty agentti sai Thomas Lamille työpaikan legendaarisesta eurojoukkueesta”.