Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva julkaisi tiistaina Huuhkajien miehistön syyskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin sekä Wales-otteluun.

Kanervan nimeämällä 25 pelaajan listalla oli mukana muutama yllätysnimi. Kenties kaikkein eniten puskista tuli Kuopion Palloseuraa edustavan Urho Nissilän, 25, valinta.

LUE MYÖS: Kaatuuko Ranska jälleen? Tässä on Huuhkajien joukkue MM-karsintoihin – muutama yllätysnimi mukana

– Urho Nissilä on ensikertalainen A-maajoukkueessa. Hän tehnyt hyvät tehot Veikkausliigassa: kuusi maalia, kuusi maalisyöttöä, Kanerva perusteli Nissilän valintaa.

– Nissilä on pelannut hyvin myös europeleissä. Valitettavasti hän oli pelikiellon takia sivussa Union Berlin -ottelusta, mutta Astana-pelit olivat häneltä hyviä, ja mielestäni hän ansaitsee näyttöpaikan.

Norjalaisseura Lillestrømiä edustava Kaan Kairinen on loistanut seurajoukkueessaan ja sai pitkästä aikaa kutsun Huuhkajiin. Keskikenttäpelaaja on pelannut toistaiseksi ainoan A-maaottelunsa tammikuussa 2019.

[readmore from=Huuhkajat]

– Kaan Kairinen oli nostamassa Lillestrømiä Norjan pääsarjaan, ja nyt seura on kärkikahinoissa mukana, Kanerva kommentoi Kairisen valintaa.

– Olen seurannut häntä tarkkaan jo pidemmän aikaa, ja nyt kaveri on antanut niin vahvoja näyttöjä, että ansaitsee paikkansa joukkueessa.

Huuhkajat pelaa syyskuussa kolme maaottelua. Ensimmäinen näistä pelataan syyskuun 1. päivä, kun harjoitusottelussa vastaan asettuu Wales.

MM-karsintojen kotiottelu Kazakstania vastaan on vuorossa 4. syyskuuta, ennen kuin Huuhkajat kohtaa Lyonissa syyskuun 7. päivä hallitsevan maailmanmestarin Ranskan.

LUE MYÖS: