HELSINKI. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva palasi tiistaina lehdistön eteen julkistaessaan joukkueensa syyskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin sekä ystävyysotteluun Walesia vastaan.

Maajoukkueryhmän lävähtäessä julki keskuspuolustaja Juhani Ojala – joka jäi tunnetusti Suomen lopullisen EM-kisajoukkueen ulkopuolelle aiemmin tänä vuonna – loisti jälleen poissaolollaan.

EM-turnauksen alla Ojala oli ”shokissa” ja tunsi olonsa ”nöyryytetyksi” siitä, ettei häntä valittu Suomen lopulliseen kisakokoonpanoon. Vaikka 32-vuotias toppari sanoi myöhemmin olevansa aina maajoukkueen käytettävissä, ei paluuta Huuhkajat-paitaan nähdä ainakaan vielä.

Kanervan mukaan Ojala on kuitenkin hänen ajatuksissaan, eivätkä pelit maajoukkueessa ole välttämättä lopullisesti ohi. Kanerva oli etenkin Ojalan seuravaihdosta innoissaan ja lupasi seurata hänen otteitaan skotlantilaisen Motherwellin riveissä.

– Ojalan tilanne on sama kuin muiden toppariehdokkaiden kohdalla. Meillä on sillä osastolla hyvä tilanne. Muutkin topparit ovat antaneet hyviä näyttöjä ja kilpailu on kovaa. Nyt päätimme lähteä pelaamaan näillä viidellä topparilla, minkä lisäksi Jukka Raitala voi tarvittaessa pelata samalla tontilla, Kanerva perusteli lehdistölle.

– Jude on nyt saanut minuutteja Motherwellin peleissä ja uskon, että siirto oli viisas. Juden otteita tulen ilman muuta tarkkaan seuraamaan. Mutta tosiaan nämä listan pelaajat ovat myös antaneet vahvoja näyttöjä. Mulla ei ollut mitään syytä pudottaa heistä ketään pois.

LUE MYÖS: Näin Markku Kanerva perusteli kahden yllätysnimen valintaa Huuhkajiin – ”Olen seurannut häntä tarkkaan jo pidemmän aikaa”

Kauko ja Tuominen tarvitsevat minuutteja

EM-kisojen päätyttyä Intiaan siirtynyt Joni Kauko, sekä vakavasta polvivammasta hiljattain toipunut Jasse Tuominen olivat jääneet myös tuoreimman ryhmän ulkopuolelle. Heidän poissaoloaan Kanerva perusteli kaksikon vajavaisella pelituntumalla.

– Kauko siirtyi tosiaan Baganiin, eikä ole pelannut siellä vielä yhtäkään peliä. Joukkue pelaa AFC Cupia, jossa on hieman erilaiset kiintiöt kuin Intian sarjassa. He joutuivat siis pudottamaan yhden ulkomaalaisen pelaajan kokoonpanostaan pois ja sen takia Joni ei ollut siellä mukana, avasi Kanerva.

– Hänellä ei yksinkertaisesti ole ollut pelejä alla. EM-kisoissa hän esiintyi mielestäni ihan mallikkaasti aina kentälle päästyään. Pelituntuma on kuitenkin huono, eikä hän varmaan ihan täydessä tikissäkään ole.

Tuominen on palannut Allsvenskanissa pelaavan Häckenin miehistöön ja esiintynyt kolmessa ottelussa loukkaantumisensa jälkeen. Viime sunnuntaina 25-vuotias pelasi 65 minuuttia avauksesta, mutta tämä ei vielä riittänyt paikkaan syyskuun maajoukkuekokoonpanossa.

[readmore from=Huuhkajat]

– Jassen tilannettaan seurataan. Mitä olen hänestä kuullut, niin kaveri on kunnossa ja käyttänyt kuntoutusajan hyödyksi hankkimalla vähän lisää voimaa. Toivottavasti se näkyy myös kaksinkamppailupelaamisen paranemisena ja nopeuden lisääntymisenä, totesi Kanerva.

– Jasse on ollut meille hyvin tärkeä pelaaja. Hyökkääjätilanne on hyvä ja kilpailu on kova. (HJK:n maalitykki) Roope Riski on myös vaihtoehto ja hyvässä tikissä – positiivinen ongelma sinänsä.

– Toivottavasti enää ei ilmene mitään yllättäviä loukkaantumisia, kuten yleensä tällaisen tilaisuuden jälkeen on ollut tapana ilmetä. Pääasia että Jassen polvi on kuitenkin nyt kunnossa.