Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedotti torstaina, että Barcelonan Jennifer Hermosolle, Lieke Martensille ja Alexia Putellasille on annettu eniten ääniä vuoden parhaan naispelaajan äänestyksessä. Palkinnon voittaja julkaistaan seuraavan viikon torstaina 26. elokuuta Turkin suurimmassa kaupungissa Istanbulissa.

Kuudesta eniten ääniä saaneesta pelaajasta viisi harjoittaa ammattiaan Barcelonan auringon alla.

Jotain espanjalaisjätin ylivoimasta kertoo sekin, että Blaugrana jyräsi naisten Mestarien liigan voittoon viime kaudella kukistamalla Chelsean loppuottelussa 4–0 (4–0). Espanjan pääsarjassa Primera Divisióninissa Barcelona keräsi 99 pistettä 102 mahdollisesta maalierolla +152. Toiseksi tulleen Real Madridin maaliero oli +42.

Hermoso viimeisteli Mestarien liigassa kuusi maalia ja jakoi näin ollen maalipörssin voiton. Primera Divisiónin maalikuninkuuden hän vei kolmantena perättäisenä vuotena tekemällä 31 maalia 26 otteluun. Espanjan maajoukkuepaidassa Hermoso latoi osumia yhdeksän.

Martens puolestaan kirjautti nimiinsä 20 maalia ja 16 maalisyöttöä kauden aikana. Eurokentillä maaleja syntyi viisi, ja hän teki Barcelonan molemmat maalit välierien 2–1-voitossa Paris Saint-Germainista. Neljä maalia Martens teki kesäolympialaisissa, mutta toisaalta hän hukkasi elintärkeän pilkun, jolla Hollanti olisi todennäköisesti nujertanut Yhdysvallat puolivälierissä.

Lue myös: UEFA julkaisi ehdokkaansa vuoden parhaaksi miespelaajaksi – äänestystulos hämmentää

Kapteeni Putellas oli Barcelonan pelillinen sielu keskikentällä, eikä hän jäänyt pekkaa pahemmaksi maalienkaan saralla. Kaikki kilpailut huomioiden Putellas onnistui maalinteossa 26 kertaa. Mestarien liigan finaalissa hän painoi pallon maaliin yhdestätoista metristä ja antoi Barçalle siten 2–0-johdon

Neljänneksi äänestyksessä tullut Vivianne Miedema (Arsenal) keräsi äänestyksessä 32 pistettä. Aitana Bonmatí (Barcelona) sai pisteitä 29, Caroline Graham Hansen (Barcelona) 28, Sam Kerr (Chelsea) 18, Fran Kirby (Chelsea) myös 18, viime vuoden voittaja Pernille Harder (Chelsea) 17 ja Irene Paredes (PSG/Barcelona) 11.

Valinnat teki jury, joka koostui Mestarien liigan neljännesvälieriin osallistuneiden joukkueiden päävalmentajista. 20 naisjalkapalloiluun erikoistunutta toimittajaa osallistui valintojen tekoon myös.

Mestarien liigan pelipaikkakohtaisten palkintojen ehdokkaista seitsemän tulee myös Barcelonasta, kun shortlistattuja pelaajia on yhteensä 12 ja kolme heistä maalivahteja.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

B/R Football

@brfootball
2020/21 UEFA Women’s Player of the Year nominees:

▪️ Lieke Martens
▪️ Jenni Hermoso
▪️ Alexia Putellas

Barcelona has seven out of 12 nominees in the positional awards and all three of the POTY nominees 😤