Taloudellisen reilun pelin sääntöihin (engl. Financial Fair Play) uumoillaan mediassa muutoksia. Korjausliikkeitä ja uudistuksia on vaadittu äänekkäästi etenkin ranskalaisjätti Paris Saint-Germainin ja valioliigaseura Manchester Cityn ostosputkien johdosta. PSG suhtautuu luottavaisesti tulevaisuuden näkymiin eikä seuraa hetkauta, vaikka Euroopan jalkapalloliitto UEFA muuttaisikin käytäntöjään.

Brittilehti The Times on uutisoinut UEFA:n tuoreesta ehdotuksesta, jonka mukaan seurat saisivat allokoida 70 prosenttia tuloistaan pelaajiensa liksoihin. Rajan ylittävistä menoista perittäisiin luksusveroa.

Sääntökirjan muokkaaminen tarkoittaisi teoriassa sitä, että seurajohtajilla olisi entistä enemmän vapauksia investoida uusiin hankintoihin, jos vain heidän setelipinkassaan riittää korkeutta luksusveron suorittamiseen.

Vallitseva tilanne Euroopan huippusarjojen siirtomarkkinoilla on vaikea. Liikehdintää ei ole, koska 5–20 miljoonan euron siirtoja tapahtuu paljon vähemmän kuin aiempina vuosina. Pienemmillä seuroilla ei ole varaa ostaa sopimuksia ulos.

– Mitä tahansa sääntöjä luodaankin, PSG noudattaa niitä täydellisesti, kertoi PSG:tä lähellä oleva lähde PA:n uutistoimistolle.

– Meillä on kaikista maailman seuroista paras mainos- ja markkinointiyksikkö. Mitä tahansa rajoituksia asetetaan, me otamme niistä kaiken irti, koska pystymme tekemään tulosta aivan eri tavalla kuin mikään muu seura. [Markkinoinnin] osa-alueelle olemme tehneet panostuksia.

[readmore from=PSG]

Lähteen mukaan Messin hankinta tuottaa pariisilaisille rahaa eikä suinkaan aja seuraa vararikon partaalle.

– [Messi] oikeastaan auttaa meitä pelaamaan taloudellisesti reilusti.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin on myönnyttellyt, että FFP-rajoitteita tulee ”mukauttaa ja päivittää”. Nykyiset säännöt eivät ole kiristäneet juuri yhtään superjoukkueiden kukkaronnyörejä.

Eurooppalaisten seurojen ECA-järjestö kokoontuu ensi kuussa neuvottelemaan uusista palkkakattoehdotuksista. 9. ja 10. syyskuuta UEFA:n järjestämässä konferenssissa myös liigat ja kannattajaryhmät pääsevät väittelemään ja ottamaan niihin kantaa.

PSG:n presidentti Nasser Al-Khelaifi johtaa ECA:ta, ja hän istuu myös UEFA:n johtokunnan komiteassa. Juventus, Real Madrid ja Barcelona tiettävästi vastustavat kiivaasti uutta luksusveropyyntöä.