Suomen maajoukkueen entinen runkopelaaja päättää ammattilaisuransa

© Kuva: Juha Tamminen

Kari Arkivuo, 38, on päättänyt lopettaa 20 vuotta kestäneen ammattilaisuransa kuluvaan kauteen. FC Kuusysin kasvatista on vuosien saatossa kehkeytynyt FC Lahden seuraikoni. Parhaillaan hän toimiikin vielä veikkausliigajoukkueen kapteenina.

Arkivuo teki kunnioitettavan uran myös ulkomailla. 14-vuotinen taival Suomen rajojen ulkopuolella sai alkunsa vuonna 2006, kun Arkivuo lähti Sandefjordiin. Norjalaisseuran lisäksi hän edusti hollantilaista Go Ahead Eaglesia 2009–10 ja BK Häckeniä 2010–19. Häckenistä muistoksi jäi Ruotsin cupin voitto vuodelta 2016.

Pelipaikkakin vaihtui ensimmäisten ulkomaan vuosien aikana laitahyökkääjästä laitapuolustajaksi.

Lue myös: Kari Arkivuolle ensimmäinen veikkausliigamaali 16 vuoteen – Lahden Honka-taustaiset tähtipelaajat loistivat Maarianhaminassa

Arkivuo täytti kunnialla myös maajoukkuevelvollisuutensa. Pelejä Suomen A-maajoukkueessa kertyi 56. Ensiesiintymisensä hän teki jo marraskuussa 2005 harjoitusottelussa Viroa vastaan, mutta peliaikaa siunaantui varsinaisesti vasta vuodesta 2011 eteenpäin.

Arkivuo oli kiinteä osa siltajoukkuetta, joka oli Huuhkajien ”kultaisen sukupolven” ja nykyisen maajoukkueryhmän välissä. Hänen uransa maajoukkueessa päättyi vuoteen 2018.

Arkivuo lopettaa uransa FC Lahden paidassa. Toistaiseksi hän on edustanut seuraa 136 veikkausliigaottelussa.

– Pitkän harkinnan jälkeen olen päättänyt, että tämä kausi on ammattilaisurani viimeinen. Olen kiitollinen kaikista vuosista Lahdessa ja ulkomailla. On mahtavaa saada päättää ura juuri FC Lahdessa. Joka tapauksessa loppukausi taistellaan täysillä ja olisi mahtavaa päättää ura mitali kaulassa, Arkivuo lausui FC Lahden tiedotteessa.

Arkivuo kertoi toukokuussa Ilta-Sanomille, että hän on aloittanut valmentajan opintonsa UEFA:n järjestämillä kursseilla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.