HELSINKI. HJK kohtaa huomenna, torstaina, Eurooppa-liigan playoff-vaiheen toisessa osassa turkkilaisen suurseuran Fenerbahçen. Avausosa päättyi Istanbulissa Fenerbahçen 1-0-voittoon. Yksi vierasjoukkueen suurimmista tähdistä on saksalaistaituri Mesut Özil.

Özil pelasi ensimmäisessä osassa reilun tunnin avauksesta, ja hän on Fenerbahçen mukana myös torstain ottelussa. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela istui median eteen keskiviikkona. Koskelan mediatilaisuutta oli seuraamassa myös useampi edustaja turkkilaismedioista.

Turkkilaiset toimittajat esittivät Koskelalle vain yhden kysymyksen, jossa kysyttiin nimenomaan Mesut Özilistä. Koskela ei lähtenyt sen suuremmin puhumaan vierasjoukkueen tähtipelaajasta, vaan totesi naurahtaen lyhyesti:

– Hän on laatupelaaja.

HJK:n pelaajien terveystilanne jäi vielä hieman mysteeriksi ottelua edeltävänä päivänä. Koskela vahvisti vain sen, että maanantaina FC Lahtea vastaan loukkaantunut Kevin Kouassivi-Benissan on varmuudella sivussa.

– Täytyy vähän kuulostella, miten pelaajat (jotka missasivat vierasottelun Fenerbahçea vastaan) reagoivat tämän päivän harjoitukseen, ja sen mukaan teemme sitten ratkaisut kokoonpanon suhteen.

Muun muassa Lucas Lingman on ollut kahdesta edellisestä ottelusta sivussa vamman takia. Lingman on ollut HJK:n kantavia voimia tällä kaudella keskikentän keskustassa. Koskela ei vielä osannut sanoa, pelaako Lingman torstaina vai ei.

– Hän harjoitteli tänään, katsotaan, Koskela totesi SuomiFutis-sivustolle.

Fenerbahçe saa kokea torstaina suomalaisen syksyn. Arvioiden mukaan lämpötila lähentelee torstai-iltana kymmentä astetta, ja vettä on luvassa paljon. Koskela toivoo, että olosuhteet antaisivat HJK:lle pientä etua.

– Toivomme niin. Sataa paljon, tuulee ja on ehkä kymmenen astetta, joten siitä tulee kylmä ilta. Tekonurmi on myös sellainen alusta, jota kokeneemmat pelaajat eivät tunne omakseen. Totta kai toivomme, että pystymme hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla kotiedun.

HJK haki hyvän tuloksen Istanbulista, mutta jatkoon päästäkseen HJK tarvitsee vähintään kaksi maalia, eikä omissa saa soida. Koskela ei usko, että pelisuunnitelma muuttuu radikaalisti siitä, mitä Istanbulissa nähtiin.

– Meidän pitää voittaa ja tehdä kaksi maalia. En usko silti, että avausottelun tulos muuttaisi jollain tapaa Fenerbahçen pelaamista. En usko, että he muuttavat välttämättä kauheasti mitään. Siksi en usko, että mekään teemme suuria muutoksia pelaamiseen. Toki meidän pitää huomioida esimerkiksi se, että Enner Valencia on nyt joukkueen mukana, Koskela avasi.

Koskela myös vahvisti, että joukkue on nyt kasassa. Uusia pelaajia ei enää tule, kun siirtoikkuna sulkeutui jo jonkin aikaa sitten.

– En ole oikea henkilö vastaamaan, mutta oletan, että tämä joukkue meillä on kauden loppuun saakka, Koskela vastasi.

HJK-Fenerbahçe pelataan torstaina Töölön jalkapallostadionilla. Ottelu käynnistyy kello 19. Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja häviäjä Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Panoksena on myös isot rahat, sillä Eurooppa-liigan lohkovaihepaikka tuo noin 3,63 miljoonaa euroa. HJK on jo varmistanut siis paikan Konferenssiliigan lohkovaiheessa ja sen myötä 2,94 miljoonan euron palkintopotin.

LUE MYÖS: