Perinteisen italialaisseuran Chievo Veronan 92 vuotta kestänyt taru on nyt päättynyt. Vuonna 1929 perustettu Chievo suljettiin heinäkuun lopussa ulos Serie B:stä sen maksamattomien verovelkojen vuoksi. Chievo puolustautui kertomalla, että koronapandemian vuoksi sille oli myönnetty laajennettu maksuaikataulu rästien hoitamiseksi, mutta kolmekaan valitusta ei kääntänyt päätöstä Chievolle suotuisaksi. Lopulta sen sarjapaikka myönnettiin Cosenzalle.

42-vuotias Chievon seuraikoni Sergio Pellissier ei luopunut toivosta, vaan pyrki löytämään seuralle uudet ostajat ja lunastamaan sille paikan Serie D:stä. Tämäkään ei kuitenkaan onnistunut vaadittuun aikarajaan mennessä, joten Pellissierin oli pakko julistaa Instagramissa konkurssin olevan lopullinen.

– Valitettavasti minulle niin paljon antaneen seuran tarina on päättynyt tänään. Tämä on yksi elämäni surullisimmista päivistä, Pellissier kirjoitti sunnuntaina.

– Yritin kovasti ja toivoin aidosti, että tämä fantastinen tarina voisi jatkua uusien yrittäjien kanssa. Se olisi ollut suurenmoista, mutta valitettavasti en onnistunut siinä.

– Luulin, että olisin löytänyt enemmän ihmisiä, jotka olisivat olleet valmiita pelastamaan tämän kaupungin ja jalkapallon perinnön, mutta niin ei käynytkään. Löysin kuitenkin enemmän kuin yhden henkilön, joka olisi ollut valmis taistelemaan kanssani loppuun saakka ja antamaan minulle tilaisuuden unelmani saavuttamiseksi. En voi kiittää niitä ihmisiä kylliksi.

– Me yritimme. Olen vain pahoillani, että meillä oli niin vähän aikaa, sillä tässä ajassa oli todella vaikeaa löytää sponsoreita. Hyvästi, rakas Chievoni. Minulle tulet aina olemaan elämäni rakkain joukkue, Pellissier päätti herkän tekstinsä.

Pellissierin postaus oli saanut tiistaihin puoleenpäivään mennessä lähes 29 000 tykkäystä. Torinon kasvatti Pellissier siirtyi Chievo Veronaan vuonna 2000. Ensimmäisten kahden kauden ajan hän pelasi lainalla SPAL:issa, mutta vuodesta 2002 vuoteen 2019 Pellissier edusti yhtäjaksoisesti Chievoa.

Kun Pellissier ilmoitti 40-vuotiaana uransa päättymisestä, Chievo ilmoitti poistavansa hänen käyttämänsä pelinumeron ”31” käytöstä. Pellissier pelasi Chievossa kaikkiaan 517 virallista ottelua, ja teki niissä 139 maalia. Hän on sekä Chievon kaikkien aikojen maalintekijä että eniten otteluita pelannut pelaaja. Pellissier pelasi myös yhden A-maaottelun Italian paidassa – vuonna 2009 Pohjois-Irlantia vastaan – ja teki siinä myös maalin.

Chievo Verona on myös suomalaisille hyvin tuttu seura, sillä Perparim Hetemaj pelasi seurassa pitkään vuosina 2011-2019 ja Sauli Väisänen seuran historian kaksi viimeistä vuotta 2019-2021. Väisänen siirtyi täksi kaudeksi Chievolta vapaaksi jääneen sarjapaikan perineeseen Cosenzaan.

[readmore from=Chievo-Verona]

Lempinimellä ”Lentävät aasit” tunnetun Chievon paras saavutus oli neljäs sija Serie A:ssa kaudella 2005-2006. Niukalla budjetilla vuodesta toiseen sinnitellyt seura putosi Serie A:sta keväällä 2019.

Chievo Veronan valitusprosessi sen sarjapaikan viemisestä jatkuu tiettävästi edelleen, vaikka Pellissierin yritys saada seuralle uudet omistajat kariutuikin. Chievolla on yhä oikeus anoa sarjapaikkaa Veneton alueen amatöörisarjoista.

Lähteet: Inside World Football, Football-Italia ja Chievon kotisivut