”Vuoden sairain pelastus Allsvenskanissa” – Katso Huuhkajien maalivahdin mestarillinen suoritus

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien matkaan viime maaliskuun maaotteluihin nostettu Carljohan Eriksson sai suurta huomiota maanantain Allsvenskan-kierroksella. Kutsumanimellä Saku Eriksson tunnettu suomalainen esitti ottelun Djurgården-Mjällby 85. peliminuutilla todella huikean torjunnan tehden tyhjiksi Djurgårdenin haaveet ottelun voitosta. Emmanuel Banda yritti maalintekoa vain parista metristä, mutta jotenkin Eriksson sai kätensä väliin.

Ottelua selostanut Jonas Dahlquist sai vain pyöritellä päätään suoritukselle, jota hän hehkutti Discoveryn TV-katsojille ”Allsvenskanin vuoden sairaimmaksi pelastukseksi”.

Ottelu päättyi 0-0-numeroihin Erikssonin torjuttua kaikkiaan viisi maalintekoyritystä. Ottelu ja Erikssonin huippupelastus olivat merkittäviä sarjataulukon molempien päiden kannalta, sillä kotijoukkue Djurgården on Allsvenskanin kärkipaikalla pisteen erolla Malmöön ja AIK:hon. Mjällby puolestaan on sarjan toiseksi viimeinen ja putoamisviivan alla. Tasapelipiste nosti sen pisteen päähän karsijan paikalla olevasta Örebrosta.

Eriksson aloitti kauden Mjällbyn pelaavana maalivahtina hoitaen hommia tolppien välissä kahdella ensimmäisellä sarjakierroksella. Sen jälkeen hän putosi pitkäksi ajaksi vaihtopenkille, kunnes elokuun alussa kävi taas kutsu pelaamaan. Nyt suomalainen on pelannut neljä ottelua putkeen, ja näillä otteilla vastuuta tulee varmasti lisääkin.

Saku Erikssonin loistavan ottelun huomioi jutussaan myös Ruotsin suurimpiin lehtiin lukeutuva Expressen.

– Keskustelimme eilen siitä, onko (AIK:n ja Ruotsin maajoukkueen) Kristoffer Nordfeldt Allsvenskanin paras maalivahti. Tässä meillä on Allsvenskanin paras maalivahti. Mikä pelastus, hämmästeli Discoveryn studiossa Erikssonin suoritusta myös asiantuntija Irma Helin.

Erikssonin kauden kuuden ottelun saldo on nyt kuusi päästettyä maalia. Nollapeli oli hänelle kauden toinen.

Pelaamaan Eriksson ei ole A-maajoukkueessa vielä päässyt, mutta juniorimaaotteluita hänellä on vyöllään. Helsinkiläislähtöinen Eriksson on pelannut Ruotsissa vuodesta 2018 ja Mjällbyssä vuodesta 2019 alkaen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.